No bikes in town!

Ştiri ora 19.00 > Primăria Capitalei şi Poliţia Rutieră au dat o lege care interzice accesul bicicletelor pe arterele din centrul Bucureştiului! Încălcarea acestei legi se sancţionează cu amenzi între 35 şi 80 RON. Pe lângă bicicliştii amatori de plimbări nocturne şi nu numai, cele mai afectate vor fi firmele de curierat!
Măcar de am fi avut şi noi mai multe piste dedicate bicicliştilor! În prezent există una singură lungă de 1 km între Centrul Militar şi Operă, care, de altfel e blocată mai tot timpul de maşini parcate, de trecători ţâfnoşi care consideră că le furi trotuarul, iar lipsa pantelor în dreptul bordurilor te obligă să te dai jos la orice colţ de stradă!
Se fac linii de metrou uşor, se echipează transportul în comun cu sisteme de localizare în teren, se dezvoltă artera feroviară din jurul Bucureştiului pentru fluidizarea traficului, dar pentru astfel de piste nu există banii necesari! Şi ne mai vrem o ţară europeană … halal dezvoltare durabilă a transportului urban în Bucureşti!

[Later edit] Arterele interzise biciclistilor sint: Magheru, Elisabeta, Kogalniceanu, Calea/Piata Victoriei, Sos. Iancului, Ferdinand, Carol, Bratianu, Lascar Catargiu, Corneliu Coposu, Aviatorilor, Dorobantilor, Libertatii, Dacia, Kiseleff, Piata/ Splaiul/Bdul Unirii, Splaiul Independentei, Calea Calarasi, Piata Operei, Sos. Bucuresti – Ploiesti, pina la Aeroportul Baneasa.

Total
0
Shares
3 comments
  1. Pingback: No bikes in town! « Profil virtual
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Saptamana europeana a turismului rural

Next Article

Triumful biciclistilor

Related Posts
Total
0
Share