Vântul din Vama Veche …

Am revenit în Vama Veche după mulţi ani în care am evitat şi StufStock şi alte manifestări cultural-artistice. Culmea e că n-am revenit pentru vreun eveniment anume, ci doar pentru un weekend departe de griul citadin.

La fel ca mulţi alţii ce vin în Vamă, am ales să stau cu cortul şi a fost bine. Mi-am văzut de ale mele, mi-a strâns gunoiul în urma mea, n-am deranjat pe nimeni.

Vama Veche, iunie 2000

Dar oameni ce nu înţeleg nicicum spiritul de Vama Veche, n-am mai văzut de la ultima emisiune dedicată Vămii Vechi pe sticlă, de la ultimul articol de ziar ş.a.m.d. Dacă a schimba ceva presupune să bei ca porcul şi să zăci pe marginea drumului în comă alcoolică, atunci înseamnă cu nu mai e nimic de salvat. Deşi arie protejată bio-cultural, Vama a ajuns un compot prost potrivit în compoziţie: jepane şi turisme înghesuite pe unde se poate, barăci ruginite mascate cu stuf, alei de promenadă vizibile din spaţiu, muzică dată tare de nu te mai înţelegi om cu om în plină zi … că deh, trebuie să simţi spiritul rebel. Mizerie şi dezmăţ fără limite cum bine spune amicul Geoidul.

Vama Veche, august 2009

Dacă stai şi te gândeşti că şi lacul IOR a fost o baltă, Cocioc mai exact … parcă îţi dai seama că nici Vama n-are cum să scape neschimbată!

Un lucru relativ ok e că au apărut aşa numitele cantine la “împinge tava”, ce te mai scutesc de cheltuieli pe la restaurantele de fiţe. Dar, la oricare te-ai duce, de ai să ceri apă plată sau minerală, ai să primeşti mai mereu Roua. Nu, nu roua dimineţilor, ci un brand ce s-a impus local. Detalii, careva?

Calipso

Revin cu alte gânduri imediat ce mă adun …

Total
0
Shares
5 comments
  1. Mi-e dor cateodata de VAMA aia care avea o singura terasa (Scoica) si un singur magazin alimentar (La Mariana). Si totusi vorba ta: NU PUTEM CREDE CA UNELE LUCRURI POT RAMANE NESCHIMBATE! Dar eu sper ca schimbarile astea sa se mai faca si logic sau natural, nu doar fortate de interese!
    P.S. Ma simt magulit de onoarea de a fi cu Jurnalul de Romania la tine in blog-roll si intorc complimentul cu un loc la mine in blog-roll! 😉

    1. Logic ar fi ca toţi pseudorebelii să aleagă altă staţiune, iar natural ar fi ca, dacă tot vii în Vamă, să dai textila jos şi să scapi de inhibiţii sau, măcar, să îţi vezi de treaba ta fără să te uiţi ca muta la … 🙂

      P.S. Blogul aici de faţă îşi propune să promoveze destinaţii din ţară, mai ales. Din acest motiv, secţiunea susţiunută şi ingrijită de tine şi-a găsit loc în blogroll.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Info-chioşcuri: informaţii de interes administrativ şi turistic la dispoziţia cetăţeanului

Next Article
autobuz, autobaza, orar autobuze

Unde găsim informaţii despre programele şi rutele operatorilor de transport persoane

Related Posts
Total
0
Share