Turist în Bucureşti. Ghidul Centrului Vechi pe mobil

Dacă posesorii de iPhone se bucură de aplicaţii de going-out ca Centrul Istoric (aplicaţie nominalizată la Webstock Awards 2011) sau Smart Maps – Bucharest, posesorii de terminale mobile cu SO Android au la dispoziţie o aplicaţie ce susţine partea cultural-turistică a Centrului Vechi, Turist în Bucureşti (TiB).

Aplicaţia Turist în Bucureşti (TiB) este un ghid turistic ce va ajuta utilizatorii să descopere istoria clădirilor, a străzilor şi a personajelor care au marcat istoria Bucureştiului, în special pe cea a Centrului Vechi, de la 1386 până în prezent. Aplicaţia se prezintă ca un mic ghid turistic cu imagini şi informaţii puse cap la cap din diferite surse online, surse ce sunt de altfel menţionate ca referinţe.

Ce mi-aş dori eu de la aplicaţia în sine ar fi un index al obiectivelor, care să permită navigarea mai uşoară şi prin sondaj de la un obiectiv la altul, sau o plasare a obiectivelor pe o hartă pentru acelaşi motiv expus mai devreme. Momentan navigarea la următorul obiectiv din ghid este condiţionată de parcurgerea strictă, la rând, a unei liste de obiective.

De asemenea, în cazurile în care obiectivele prezentate sunt accsibile publicului larg ca muzee sau locuri de petrecere a timpului liber, nu ar strica datele de contact ale acestora (nr. de telefon ce poate fi format la simpla atingere, adresa, program de vizitate, legătură către pagina proprie de prezentare pe internet etc.) şi poziţionarea acestora pe hartă, folosind aplicaţia Google Maps care, în majoritatea cazurilor, este instalată implicit pe terminalele cu sistem de operare Android.

[Android Market | Blog]

Pentru ultimele informații despre aplicațiile mobile românești urmăriți lista dezvoltatorilor români de aplicații mobile de pe Twitter (@mobile-apps-devs) sau lista dezvoltatorilor de aplicații de pe Facebook.

Total
0
Shares
0 comments
  1. Destul de utila aplicatia, se misca foarte bine.
    M-am gandit si eu la partea cu pozitionarea pe harta insa am observat ca exista un index al obiectivelor, daca apesi butonul din mijloc nu ?
    Un lucru care trebuie laudat este prezenta listei de surse din Meniu.
    Sper ca ca urmatoarea versiune sa aiba butoane mai mari si cu mai mult spatiu intre ele, poze la toate paginile si de ce nu un alt traseu nu ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Care este cea mai mare agenţie de turism online din .ro?

Next Article

Urmăriţi calatoruldigital.ro cu ajutorul feed-ului RSS şi social media

Related Posts
Total
0
Share