Tourist Informator, de la info-chioșc la aplicație Android

Tourist InformatorInfo-chioșcurile turistice Tourist Informator s-au încadrat destul de bine în peisajul stațiunilor turistice și în alte puncte de interes din marile orașe din țară.

Pentru a întâmpina nevoia de mobilitate a turiștilor, Refero Group Software a dezvoltat pentru Tourist Informator S.R.L., din Miercurea Ciuc, firma ce administrează rețeaua de info-chioșcuri, o aplicație mobilă pentru terminalele mobile cu Android, aplicație ce facilitează accesul utilizatorilor la peste 7.000 de unităţi de cazare şi obiective din 1322 de localităţi din România.

Tourist Informator S.R.L. a mai colaborat cu Refero Group și la dezvoltarea platformei de planificare pentru city-break-uri, trips-in.eu, despre care am scris pe blog cu ceva timp în urmă.

Pe lângă faptul că aplicația oferă utilizatorilor despre obiectivele din jur, în limita a 50 de km, aceasta centralizează și informații despre toate punctele de informare turistică din țară, secțiune ce poate fi accesată direct din pagina de index a aplicației mobile.

De asemenea, din aceeași pagină utilizatorii pot accesa harta obiectivelor, lista punctelor de interes favorite și lista generală a destinațiilor.

Pentru cei ce intenționează să folosească aplicația, le recomand să fie atenți când se joacă cu harta obiectivelor, în special pentru orașele mari. Pentru moment harta afișează toate tipurile de obiective – locuri de cazare, restaurante/baruri/spații comerciale/atracții turistice – în același timp, momentan o soluție de filtrare fiind indisponibilă, ceea ce îngheață pentru minute bune aplicația – pe un HTC Sensation cu Android 4.0 -, cu toate șansele să afecteze și traficul de date. Așa că e indicat să testați harta pe o conexiune Wi-Fi.

Revenind la lista destinațiilor, în această secțiune sunt listate toate localitățile din România indexate pe situl touris-informator.info. În momentul în care alegeți o localitate, aplicația vă direcționează automat în secțiunea destinată locurilor de cazare, unde vor fi afișate unități de cazare din acea localitate. Plimbându-vă în secțiunile din headerul aplicației, puteți acoperi toate tipurile de obiective din acea localitate.

Fiecare obiectiv poate fi contactat prin funcția click to call sau poate fi partajat în rețelele sociale. De asemenea, utilizatorii pot opta pentru mai multe informații despre obiectivul ales, fiind astfel redirecționați către situl mai sus amintit. Problema pe care o văd eu aici e aceea a sitului care nu e optimizat pentru accesul mobil.

E curios faptul că firma a lansat o aplicație dedicată dispozitivelor mobile cu sistem de operare Android, în condițiile în care ~62% din traficul generat de pe dispozitive mobile (în ultimul an) e generat de pe dispozitive mobile cu sisteme de operare iOS.

Total
0
Shares
8 comments
  1. Pingback: Descoperă Ținutul Secuiesc de pe telefonul mobil
  2. Pingback: Ai plecat la drum? Vezi ce poţi vizita cu SkyTrip Road
  3. Pingback: moBooking România
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

eTurism Bref (14)

Next Article

My Destination Romania

Related Posts
Total
0
Share