Aplicații iPhone pentru transportul public din Timișoara

Aşa cum spuneam şi în articolul dedicat aparatelor de emitere bilete de pe mijloacele de transport în comun din Sibiu, transportul este unul din factorii ce influenţează nivelul de satisfacţie al turiştilor atunci când aceştia călătoresc într-un oraş nou.

Despre mijloacele de informare asupra transportului în comun din Timişoara v-am mai povestit. Doar că la momentul respectiv m-am axat pe partea de planificatoare online sau pe aplicaţii Android, ignorând partea de iOS.

Ei bine, azi vă prezint trei aplicaţii destinate utilizatorilor de iPhone dornici să afle timpii de acces în staţii ai mijloacelor de transport în comun din Timişoara (troleibuze, autobuze, tramvaie, linii expres sau metropolitane).

Interesat de Timișoara ca destinație turistică? Citește și articolul Orașele devin vizibile pe internet. Timișoara

Prima aplicaţie este GetAroundTM, aplicaţie ce se foloseşte de informaţiile referitoare la orarele de circulaţie furnizate pe situl Regiei Autonome de Transport Timişoara, plus aceeaşi “bază de date” folosită şi de aplicaţia Android Public Transport – Timişoara.

În afară de afişarea informaţiilor de mai sus, aplicaţia mai permite localizarea pe hartă a utilizatorului telefonului mobil pe care e instalată aplicaţia, utilizând GPS-ul dispozitivului sau posibilitatea afișării unei hărți a stațiilor unei rute sau a tuturor stațiilor, arătând ce rute trec prin stațiile în cauză. Spre deosebire de aplicaţia Android, aplicaţia de iPhone este mult mai user friendly.

Întrebarea pe care ar trebui să şi-o pună Alvin Stănescu, dezvoltatorul aplicaţiei, e cu ce noi funcţionalităţi va trebui să vină aplicaţia atunci când Transport Urban va veni puternic din spate, o extindere pe Timişoara fiind anunţată încă din vară. Aceeaşi întrebare va trebui să şi-o pună şi Vlad Smoc, dezvoltatorul aplicaţiei Public Transportation Navigation – Timisoara, o aplicaţie de iPhone similară.

Din păcate, la momentul actual, niciuna din aplicaţii nu permite identificarea celui mai optim traseu dintre două staţii ale mijloacelor de transport în comun sau timpi de sosire în staţii în timp real.

În materie de identificare a traseului optim între două staţii, intervine aplicaţia Transport Public Local Timişoara, aplicaţie dezvoltată în cadrul proiectului PIMMS Transfer (cel puțin asta înțeleg din faptul că face trimitere către situl proiectului tpltm.ro și vice-versa, deși pictograma de download este invalidă), proiect de care v-am mai povestit acum câteva luni, de către S.C. EIGO SOLUŢII S.R.L., firmă care se ocupă și de întreținerea sitului Inforcentrului Turistic Timișoara.

Iar în acest moment, până şi echipa Transport Urban trebuie să se întrebe cu ce trebuie să vină nou în peisaj. Timpi de sosire în timp real așa cum se vehiculează, bilet prin SMS, abonament lunar?

[via ratt.ro/forum]

Interesat de noutăți legate de aplicațiile mobile dezvoltate de dezvoltatori români? Abonează-te la fluxul de mesaje Twitter @mobile-apps-devs

Total
0
Shares
0 comments
  1. Pingback: Planificarea curselor cu mijloacele de transport în comun din Cluj | Ghid Turistic Digital 2.0
  2. Pingback: Planificarea curselor cu mijloacele de transport în comun din Cluj | Ghid Turistic Digital 2.0
  3. Pingback: O studentă și un elev de liceu revoluționează aplicațiile mobile de transport din România | Ghid Turistic Digital 2.0
  4. Pingback: O studentă și un elev de liceu revoluționează aplicațiile mobile de transport din România | Ghid Turistic Digital 2.0
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

e-Turism Bref (21) - 22-28 octombrie 2012

Next Article

Redescoperă România cu Holario

Related Posts
Total
0
Share