Skip to main content

Posibilă aplicație mobilă pentru afișarea întârzierilor CFR

CFR Calatori, intarzieri, Birsan Ruben-Titi Click pe poză pentru a o mări

Citeam pe blogul lui Iulian despre întârzierile trenurilor CFR Călători şi mă întrebăm dacă vreuna din aplicaţiile mobile existente furnizează aşa ceva.

Nici Feroviar, nici Mersul Trenurilor nu furnizează astfel de informaţii, în schimb există o idee astfel aplicaţie pentru terminalele Windows Phone. Nu ştiu dacă aplicaţia a fost dezvoltată în vreo versiune de test, dar vă pot spune că a fost prezentată în cadrul lucrării de diplomă Aplicație mobilă de acces la Servicii Web de pe platforma Windows Phone (.pptx) de către Ruben-Titi Bîrsan

Aplicaţia Întârzieri CFR, o aplicaţie de tip client-server, facilitează înregistrarea şi stocarea întârzierilor regulate sau întâmplătoare ale trenurilor, informaţii care pot fi vizionate într-o listă ordonată iniţial după numărul numitelor întârziate şi pot fi de folos altor utilizatori.

Din câte înţeleg eu din prezentare, input-urile în aplicaţie sunt făcute de către utilizatori şi nu sunt preluate din vreo bază de date a CFR.

Pe baza datelor înregistrate de către utilizatori curselor le-ar putea fi atribuite indici de punctualitate în funcţie de anotimp, astfel încât utilizatorii să poată acţiona în cunoştinţă de cauză.

Până la momentul în care aplicația va fi pusă în practică, asta dacă dezvoltatorul chiar va dori asta, nu ne rămâne decât să verificăm periodic webcam-ul cu deschidere către tabela de sosiri/plecări din Gara de Nord.

Petruș Lungu

În ultimii ani m-am plimbat ceva prin țară și prin afară, iar mai nou am înclinații spre cicloturism. De asemenea, practic la nivel de amator snowbording-ul și kiting-ul și încă mai fac față unor ture moderate de trekking. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.