Autobuzul Meu, aplicație pentru transportul public din Târgoviște

AITT, autobuz, Targoviste

Zilele trecute citeam la Anca pe blog despre hibele transportului public între orașele din România și îi dau dreptate. Din perspectiva subiectelor de interes pentru blogul de față, va mai dura ceva timp până vom avea la dispoziție un planificator de rută pentru rutele de autobuze, microbuze, trenuri (da, mă gândesc la un planificator multimodal!) care să împace pe toată lumea. Și asta pentru că operatorii de transport persoane nu cred în beneficiile unor astfel de instrumente și blochează accesul dezvoltatorilor la informații.

Nu același lucru îl pot spune despre transportul public în interiorul orașelor. De la o lună la alta, apar aplicații noi de planificare pentru orașele din România.

De data aceasta, locuitorii orașului Târgoviște, dar și cei ce îl vizitează au la dispoziție o aplicație mobilă ce oferă călătorilor informații în timp real despre poziționarea autobuzelor și a statiilor în funcție de poziția utilizatorului.

De asemenea, utilizatorii pot vedea pe hartă traseele alese, autobuzele funcţionale la momentul respectiv, precum şi orarul de circulaţie. Dacă aceştia aleg o staţie anume de pe traseu, o pot identifica pe hartă.

Practic, pentru cei ce nu sunt din oraş şi nu cunosc traseele autobuzelor aplicaţia este doar orientativă, neexistând o funcţie de stabilire a unui traseu din punctul A în punctul B.

O altă funcţie care ar putea fi îmbunătăţită este cea de căutare. Introducerea unui nume de stradă ar trebui să sugereze potenţiale staţii de pe strada respectivă, cea mai apropiată de poziţia utilizatorului fiind afişată într-o listă expandabilă.

Descarcă aplicația
Disponibil in App Store Disponibil pe Google play
Aplicația se folosește de datele GPS întregistrate de dispozitivele GPS Arvento Vehicle Tracking Systems instalate pe autobuzele Asociației Investitorilor Transport Târgoviște, iar aplicația este dezvoltată chiar de producătorul acestora, Arvento Mobile Systems. Distribuitorul dispozitivelor GPS Arvente este  SmartSafeGPS.

În prezent, nici Google Maps, nici TransportUrban sau distanta.ro nu oferă informații de tranzit pentru Târgoviște. Nici măcar pe openstreetmap.org nu se regăsesc informații despre traseele autobuzelor din Târgoviște.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Autobuzele STP Alba Iulia sunt dotate cu dispozitive wireless ce asigură călătorilor accesul la internet

Next Article

În 2013, românii au făcut peste 700 de rezervări de bilete de avion și hoteluri pe tripsta.ro, de pe dispozitivele mobile

Related Posts
Total
0
Share