Aplicație mobilă și infochioșcuri MAE pentru informarea românilor ce călătoresc în străinătate

GPS, Navitel, RE900

În urmă cu 5 luni, participam la conferinţa de presă organizată cu ocazia întoarcerii lui Lucian Ionescu din aventura cu caiacul de la Giurgiu la Veneţia, conferinţă în cadrul căreia Lucian mărturisea că, pe măsură ce el intra pe teritoriul altei ţări, soţia sa anunţa consulatul român de acolo. Ei bine, pentru urmatoarea lui aventură nu va trebuie decât să folosească aplicația MAE Călătorește în siguranță, lansată săptămâna trecută, ce îi va permite să fie localizat de autorităţi.

Scopul aplicaţiei este acela de a informa în timp util despre evenimente neprevăzute ce pot pune în pericol viaţa cetățenilor români ce călătoresc în străinătate.

De asemenea, aplicaţia ajută la informarea utilizatorilor despre condițiile de călătorie şi modalităţile de contact ale misiunilor diplomatice şi informaţiile generale din țările în care aceştia călătoresc.

Aşa cum vă spuneam la începutul postului, aplicaţia oferă posibilitatea utilizatorilor de a se înscrie în evidenţele Ministerul Afacerilor Externe din Romania într-o anumită ţară, benevol, informațiile fiind șterse după ce aceștia părăsesc țara în cauză. Astfel, aceştia vor putea fi informaţi şi prin SMS de eventualele avertizări. Alerta prin SMS se poate activa din meniul de setări al aplicaţiei.

În sectiunea de info utile utilizatorii aplicaţiei pot afla rapid care sunt procedurile în cazul de accident, îmbolnăvire, pierdere de acte, condiţii de intrare şi regim de şedere sau ce pot face și ce nu pot face funcționarii consulari pentru ei.

În momentul în care se activează aplicaţia şi se confirmă termenii şi condiţiile folosirii acesteia, aplicația poziţionează utilizatorul în ţara în care acesta se află. Această facilitate se poate dezactiva sau schimba manual din meniul de setări al aplicaţiei. Optând pentru localizare, utilizatorii permit Ministerului Afacerilor Externe din Romania să ia legătura rapid cu aceştia în caz de urgenţe.

Trebuie să subliniez faptul că este una dintre puţinele aplicaţii româneşti care, înainte de folosire, supune atenţiei utilizatorilor termenii şi condiţiile de folosire. Atât timp cât aceştia nu sunt de acord cu ele, aplicaţia nu poate fi folosită.

Aplicația a fost dezvoltată de către IQ Apps, divizia de mobile development a IQest Group, divizie care a dezvoltat și aplicația Trip Journal.

Descarcă aplicația
Disponibil in App Store Disponibil pe Google play
Călătorii ce nu dispun de un smartphone pot accesa aceleași informații pe terminalele de tip infochioșc ce vor fi instalate în Gara de Nord, stațiile de metrou sau mall-uri. Primul infochioșc a fost instalat în terminalul plecări din Aeroportul Internațional Otopeni. În plus față de aplicația mobilă, aplicația de infochioșc permite utilizatorilor accesul la o rubrică dedicată alegerilor europarlamentare. Softul pentru infochioșc a fost dezvoltat de către Departamentul pentru Tehnologia Informaţiilor din cadrul MAE. Mai multe informații puteți afla din clipul de mai jos.

Aplicația este printre puținele dezvoltate pentru institutiile din administratia publică. Lasarea celor două servicii consulare vine la câteva luni după ce ministerul a lansat un serviciu online de obținere a vizei pentru cetățenii altor state pentru care viza este obligatorie.

[via mae.ro]
Total
0
Shares
1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
bran, simon, brasov, arhitectura

Zona Bran, acest purgatoriu dintre autentic şi kitsch

Next Article
Larnaca

e-Turism Bref (45) – 14 aprilie – 25 mai 2014

Related Posts
Total
0
Share