Curse gratuite Uber și Taxify și alternative taxi pentru Aeroportul Otopeni

Uber

Cozile de la chioșcurile de comandă taxi din aeroport devin din ce în ce mai mari, timpii de așteptare cresc, iar clienții își pierd răbdarea așteptând la rând. Acest lucru îi face pe mulți să se uite după soluții alternative pentru a scăpa de inconvenient.

Așa cum ați putut citi în articolul dedicat străinilor ce vizitează pentru prima dată Bucureștiul, există varianta luării unui taxi de la terminalul Plecări, variantă riscantă, taxiurile goale nefiind lăsate să intre în fața terminalului de plecări sau variantă peste mână dacă există bagaje voluminose de cărat.

Bine, am înțeles că, mai nou, taximetriștii care fac Otopeniul își pun fake location în aplicația taxi, astfel că sistemul de comandă îi poziționează la câteva minute de aeroport și le alocă rapid cursa, deși timpul de sosire o să fie considerabil mai mare decât cel comunicat de sistem, ei fiind mult mai departe.

CITEȘTE ȘI: Aplicații taxi pentru principalele orașe din România

Ei bine, așa cum v-ați dat deja seama există oricând opțiunea de a plasa o comandă în zona Plecări prin intermediul unei aplicații mobile de genul Clever Taxi sau Star Taxi. Eu zic că folosind aceste agregatoare aveți șanse mai mari, în comparație cu folosirea unor aplicații mobile de comandă taxi proprietare.

CITEȘTE ȘI: Un nou star printre aplicaţiile de comandă taxi. StarTaxi

Sau, cu puțin noroc, ați putea găsi chiar curse Uber sau Taxify, cu mențiunea că puteți plasa comanda pentru același terminal Plecări.

Și pentru că am amintit de cele două servicii de ride-sharing (ahem!), dacă folosiți aplicațiile pentru prima dată, puteți beneficia de o cursă gratuită ce poate varia între 10 și 20 de lei. Pentru a beneficia de vouchere, trebuie să vă instalați aplicațiile, să vă treceți în ele toate detaliile necesare, inclusiv datele cardului și apoi să introduceți codul voucherului pe care îl căsiți mai jos în secțiunea Promoții și abia apoi să faceți prima voastră comandă. În viitorul apropiat, Taxify intenționează să includă în sistem și companii taxi autorizate.

UBERBolt (ex Taxify)

 VEZI COD CURSĂ GRATUITĂ

Prima cursă gratuită în limita a 10 RON*!

VEZI COD CURSĂ GRATUITĂ

Prima cursă gratuită în limita a 20 RON*!

* valorile variază în funcție de locație și perioade promoționale

 Experiența e cu totul altfel față de serviciile clasice de taximetrie. Eu, unul, nu am avut mari nemulțumiri cu niciunul dintre cele două servicii, nici măcar legat de tariful dinamic al celor de la Uber, aplicația oferind toate detaliile necesare, nu a luat decizii pentru mine, așa cum am auzit la alții. Micile nemulțumiri au fost dintre cele pe care încerci să le ignori dacă nu se întâmplă prea des, gen șofer Uber care nu a vrut să vină pe partea de stradă unde eram, și vorbim de o stradă cu două benzi, sau șofer Uber care a încercat să mă lase, la fel, pe partea de stradă pe care voia el, nu pe cea unde aveam eu nevoie. 🙂 Bineînțeles, rating-urile au fost pe măsură.

Și pentru că am amintit de tarife, doar fiți atenți la tarifele dinamice din Uber. Ele încep de la 1.30 lei per km pentru serviciul UberX și cresc când cererea e mare … sau la primele picături de ploaie. 🙂 Cei de la Taxify au încă tarif fix de 1.45 lei per km.
În ambele cazuri, la tariful per km se mai percepe un tarif per durata de staționare, dar totalul nu diferă foarte mult față de o cursă obișnuită cu taxiul, în condiții normale, fără tarife dinamice.

CITEȘTE ȘI: 2 servicii cu ajutorul cărora poți simula costul unei curse cu taxiul

Ar mai fi servicii gen Black Cab, dar cum nu am folosit, nu vă pot recomanda.

Foto: Andrew Brackin, Uber via Flickr, CC BY-SA 2.0

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
Delta Văcărești

Cum se pot folosi afacerile din turism de live streaming

Next Article

Cât a vândut Vola.ro în primele 24h de campanie Black Friday

Related Posts
Total
0
Share