Sistemul de rezervări online B2B al Romsilva

Prezentat în cadrul Târgului de Turism al României, sistemul de rezervări al Romsilva a devenit funcţional la data de 1 mai 2008, iar în primele 3 săptămâni de la funcţionarea sa Romsilva a înregistrat încasări de 100.000 EUR ca urmare a închirierii cabanelor de vânătoare. În două luni de la darea în funcţiune a sistemului s-au înregistrat peste 1.600 de rezervări, conform celor declarate de Dragoş Măgureanu, purtătorul de cuvânt al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva.

De menţionat faptul că sistemul de rezervări online este unul de tip business to business, drept urmare cei interesaţi nu au acces direct la acesta, ci doar prin intermediul a 28 de agenţii de turism cu care Romsilva a încheiat contracte de colaborare sau prin direcţiile silvice locale. Comisionul oferit agenţiilor este de 15% la fiecare rezervare, preţurile pe cameră fiind controlate numai de Romsilva. O listă parţială a agenţiilor găsiţi aici (deschideţi link-ul folosind Internet Explorer sau IE add-on-ul pentru Firefox).

Printre agenţiile de turism se numără atât agenţii din ţară cât şi din străinătate (Spania, Germania, Cehia).

Prin sistemul de rezervări online, Romsilva pune la dispoziţia publicului doritor 60 de cabane (aprox. 300 de locuri de cazare) de vânătoare incluse în circuitul turistic, urmând ca până la sfârşitul anului să se mai introducă în sistem încă 10 cabane de vânătoare.

[Actualizare 12 aprilie 2010. Conform NewsIn citată de ziare.com, la începutul anului 2010, 187 de cabane (!) erau introduse în sistemul de rezervări online, dintre care 69 oferite spre închiriere pentru turimul intern şi internaţional.]

Din cele 60 de cabane introduse iniţial în sistemul de rezervări, 4 se regăsesc în Judeţul Neamţ (cabanele Durău, Teius, Nemţişor şi cabana de la Depozitul de Armăsari Dumbrava), 12 în Judeţul Suceava (cabanele Dârmoxa, Barnar Crucea, Branişte, Valea Putnei, Codrul Voievodesei, Horodnic, Ursoaia, Sadău, Nemţişorul, Crujana 1, Crujana 2 şi Păstrăvărie), 3 în Judeţul Sibiu (Fasanaua, Sărături şi Tocile).

Din păcate, pentru restul de 41 nu am găsit informaţii, aşa că distribuţia teritorială a cabanelor rămâne deschisă în comentarii.

De altfel, din cele 60 de cabane introduse în circuitul turistic ce pot fi rezervate prin intermediul sistemului online, 25 au fost cabane de vântătoare folosite frecvent de Nicolae Ceauşescu.

Sistemul de rezervări online facilitează vizualizarea locurilor de cazare disponibile, descrierea fiecărei cabane şi serviciile/facilităţile oferite, drumurile de acces şi rezervarea acestora online, în timp real.

www.rosilva-turism.ro [via Regia Naţională a Pădurilor – ROMSILVA]

[Actualizare 25 martie 2009: Romsilva declară că “veniturile aduse în 2008 de cabanele de vânătoare şi de vilele de protocol au fost de 1,5 milioane lei, iar cheltuielile de 5,9 milioane lei. Toate unităţile care nu mai sunt rentabile vor fi vândute”, ceea ce dovedeşte faptul că sistemul de rezervări online nu a rezolvat problema veniturilor.]

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Braşov: city's virtual map

Next Article

Dacia Magnifica

Related Posts
Total
0
Share