Afirmaţia din titlu desfiinţează topicul de aici (ştiu, e vechi, dar ideea încă persistă în capul unora), pentru că duminică, la Teatrul Nottara era plin de lume, în special tineri. Chiar se suplimentase locurile; cu scaune, pe marginea sălii!
Mircea Diaconu şi Victoria Cociaş în Scandal la Operă
Imagine preluată de pe site-ul Teatrului Nottara
S-a jucat piesa “Scandal la Operă” de Ken Ludwig, în regia lui Petre Bokor. O comedie cu răsturnări de situaţie ce te fac să râzi cu poftă, cu câteva scene ce te duc cu gândul la umorul impus prin urlete al comedianţilor de pe sticlă.
Din distribuţie fac parte Mircea Diaconu, Ion Grosu (Visul lui Liviu), Luminiţa Erga (Crucea de Piatră, La Bloc), Raluca Gheorghiu (Anticamera), Alexandru Jitea, Alexandru Gheorghiu (Italiencele), Cerasela Iosifescu şi Victoria Cociaş (Noro).
Povestea e simplă: un tenor renumit este invitat să cânte la Opera Mare din Cleveland, Ohio, dar după câteva pahare cade într-o stare de beţie şi este crezut mort. Soluţia vine din partea unui tânăr amator de operă, care îi ia locul pe scenă, dechizat în Othello. Între timp, tenorul îşi revine şi ia parte la un episod plin de încurcături, în care femeile tânjesc după tenor şi tânărul amator de operă, ambii deghizaţi în Othello …
S-a râs în hohote, spectatorii au intuit chiar continuarea replicilor. Mi-a reamintit de o piesă pe care am văzut-o acum câţiva ani, Tărâmul Celălalt, în care personajul principal suferă o moarte clinică şi în tot acest timp cei apropriaţi sunt mai preocupaţi de cum să împartă averea, decât de corpul “neînsufleţit”. În Scandal la Operă, situaţia e asemănătoare, directorul Operei Mari din Cleveland se gândeşte cum să profite totuşi de pe urma spectacolului la care ar fi trebuit să participe tenorul, lăsând pe final soarta corpului “neînsufleţit”.
Surprinzător, nu au sunat telefoane, nu s-au mâncat floricele, ci doar un singur ciocoflender şi-a tras poză de haifaiv.
Revenind la site-ul teatrului, observ că, în afară de distribuţie, nu se găsesc alte detalii legate de spectacole, drept urmare cei interesaţi de un scurt review al piselor sunt nevoiţi să caute alte surse. Nu se pot comanada bilete online, direct de pe site, ci de pe site-uri specializate. În afară de o adresă de mail găzduită de providerul de servicii internet, nu se găseşte nici o altă formă care să faciliteze feed-back-ul spectatorilor, aşa cum se poate vedea pe site-ul Filarmonicii Geroge Enescu.
Azi era full la Nottara, cred ca era ceva pauza, multi tineri se duc la teatru !
“… un singur ciocoflender şi-a tras poză de haifaiv”
SUPER !
@Catalina
“la teatru” sau la teatru? 🙂 Întradevăr, într-un oraş aşa de agitat, toţi caută o oază de relaxare.
@Mihai
E suficient un etalon, ca să ne aducem aminte pe ce lume trăim.