Pentru că, nu de puţine ori, am observat ce înţelege orăşeanul prin turism rural, am să încerc o serie de articole prin care să arăt animalelor urbane, ce evadează pe-un picior de plai, adevăratul fenomen.
S-o fi născut veşnicia la sat, dar a fost anulată de primul zgomot de ATM turat mârlăneşte de vreun corporatist frustrat.
Pentru început, ar fi bine să începem cu câteva concepte ca satul românesc şi entografie. Nu e mult de citit, dar suficient cât să îţi faci o idee de ansamblu şi să te convingi că nu ai nevoie de televizor la pensiune.
De fapt, m-am răzgândit, cred că toate animalele urbane ar trebui să înveţe mai întâi câte ceva despre ţara pe care o calcă în picoare sub şoşoni care mai de care de marcă, aşa că le servesc la botul calului Enciclopedia României, cu menţiunea că nu este o reţea socială gen Hi5 sau vreun forum în care să poţi arunca cu înjurături în stânga şi în dreapta.
Dacă site-ul resprectiv este prezent pe YouTube şi Flickr, asta nu înseamnă că va tolera mesaje ofensatoare la adresa poporului român din partea unora ca baiatmare sau poze cu fetiţe de fetiţe în cine ştie ce ipostaze.
Pentru noutăţi urmăriţi contul de twitter sau blogul. Mai multe despre această iniţiativă aici.
Iată că, după harta monumentelor istorice, ne putem bucura de încă un serviciu util pentru viitoare documentări în ceea ce priveşte destinaţii pline de însemnătate istorică sau culturală, precum şi evenimente ce au ţinut cândva de acestea.
[via Hoinar pe Web]
*animalul urban la care se face referire în acest post nu are nici o legătură cu animalul urban promovat de metropotam.ro, ci cu aşa numitul porcus turisticus
Tare suparat ati scris! Nu cred ca se va simti cineva animal urban. Ocrotiti animalele si copiii! P.S. Pentru orasan ordinea de la tara, pare dezordine; pare ca totul este permis;
@daurel:
Nici eu nu cred că se va simţi cineva, dar măcar am eu conştiinţa împăcată că mă preocupă situaţia şi încerc să fac ceva în sensul ăsta, dacă nu pe teren, măcar în teorie.
Pe teren s-au mai făcut activităţi, rare ce-i drept, de conştientizare a riscurilor generate de aglomerările reziduale necontrolate.