Imnul turistic al României

Romania, the land of choice, noul slogan turistic al României, a fost scos în lumina reflectoarelor, ca să zic aşa, în cadrul evenimentului Lumină la malul mării, din 10 aprilie, pe plaja Mamaia, eveniment care a găzduit şi concertul lui Goran Bregović.

Lansarea imnului asociat sloganului a avut loc de 1 mai. Imnul, compus de Marius Moga, acest Bethoven din Carpaţi, este o altă investiţie strategică a autorităţilor în încercarea de a construi brandul de ţară.

În afară de nai, care te duce cu gândul la ultimul clip de prezentare din campania precedentă, nimic nu face trimitere la … România. Ia să vedem:

Hey traveler you have been around the world,
You have seen a million things
You’re still sad.
Why are you so… sad..?

Give me your hand let me show you this land
Where rivers and mountains have always been friends

Come and feel the sunshine swimming in the sea
Where the days dull and putin
Are ancient history

Come to romania the land of choice
See the castles and the kings

Come to Romania the land of choice
Its the land that’s walked the roads,
Its the flavor of the gods.

Close your eyes, imagine stars will rise
Weaving legends of princes and towns
Take my hand and fly across this land

You will smile,
But just for a while!

de aici
via rezistenta.net

Munţi şi soare sunt şi în Asia şi în America de Nord şi în cea de Sud şi în Europa. De ce ar fi Carpaţii noştri mai speciali decât lanţul Himalayan sau decât Anzii sau decât Alipii? Pentru că e nominalizat Retezatul în topul celor 7 noi minuni naturale ale lumii? (Apropos, d-nă Udrea, v-aţi trezit cam târziu, campania are deja câteva luni vechime!)

Ok, înţeleg, România e unică, are munţi, are şes, are ieşire la mare … şi în afară de asta mai are şi castele şi regi. Serios? Ia să vedem câţi români şi câţi străini pot enumera mai mult de 3 castele româneşti: Peleş, Bran (înstrăinat de curând), Castelul Huniazilor. Iată aici o listă cu castele ce ar trebui să se regăsească în toate ghidurile turistice naţionale. Pe internaţional discutăm după …

Şi care regi? Primul gând al meu a fost la poveşti nemuritoare cu neamuri peste neamuri regale. Au fost doar 4, pe care 3 din 4 români nu ar fi în stare să îi menţioneze, d-apăi vreun străin venit tocmai de la mama naibii.

Şi care prinţese? Străinul aventurat pe plaiuri mioritice ar întoarce capul după alt fel de prinţese, sigur nu ar alerga după prinţesele pe care ni le-a dat istoria. Şi anume, după prinţese contemporane nouă, aşa numitele pitzipoance. Cei de la HappyFish au ghicit-o din prima (vezi refrenul).

Şi oraşe de vizitat, da, avem …  d-asta fug românii de ele la vecinii noştri bulgari şi aiurea, în Europa. Nu mai bine ne concentrăm întâi pe educarea turistică a populaţiei băştinaşe şi abia după aruncăm cu banii aiurea?

Nu mai spun nimic, pentru că risc să aduc în discuţie toate ingredientele unei manele pe cinste. :-S

Concluzia: a ieşit fix o … 🙂 Arătaţi-ne, vă rog, un gram de respect, vorba unui cântec al lui Aurelian Temişan.

Şi dacă nu mă credeţi pe cuvânt, mai există argumente aici şi aici şi …

Total
0
Shares
4 comments
  1. Pingback: De turism nu mai vorbim … « Profil virtual
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Enciclopedia României

Next Article

Noaptea muzeelor [2009]

Related Posts
Total
0
Share