Orice turist de ocazie dotat cu un aparat foto digital compact, un telefon cu cameră video sau o cameră video (se) poate filma în diverse locuri, pentru ca mai apoi să posteze capodoperele pe internet pe platforme de video sharing nişate cum este şi recent lansatul videovacante.com.
Dar stângăcia celui ce filmează şi calitatea imaginii îl pot determina pe cel ce se interesează de anumite destinaţii/locuri să renunţe la a mai vizualiza materialele în cauză. Pentru cel ce se informează ar fi o problemă minoră … poate alege să caute într-o multitudine de astfel de platforme.
Problema mai delicată apare în cazul agenţilor comerciali ce vor să promoveze prin clipuri video unităţi de cazare, localuri sau alte unităţi prestatoare servicii pe care le au în administrare.
Cum costurile unui spot TV sunt prohibitive pentru micii întreprinzători, aceştia se pot orienta către firme specializate care pot face clipuri video de prezentare profesionale şi le pot asigura prezenţa pe internet. În această categorie de prestatori de servicii intră şi Atlas Media Promotion, din Braşov, care administrează platforma videoguide.ro, o platformă în care s-au investit 30.000 EUR (!) şi pentru care lucrează o echipă de 25 de oameni.
Platforma de promovare video nu asigură numai vizibilitatea unităţilor prestatoare de servicii turistice ci şi promovarea de atracţii, această ultimă acţiune făcându-se din proprie iniţiativă a administratorului sau la cererea celor interesaţi, contra cost.
Deşi platforma sus numită a fost gândită să aducă bani prin promovare online contra cost, materialele video prezente pot fi integrate fără restricţii, asigurând astfel o vizibilitate mai mare în forumuri, bloguri, site-uri de agenţie sau asemeni metropedia.ro, reţele sociale etc. în acelaşi preţ.
Îmi place layout-ul paginii pentru că asigură o navigare uşoară şi îmi place şi faptul că există o descriere text pentru fiecare clip video în parte. Subcategoriile fiecărei destinaţii (momentan Braşov şi Bucureşti) în parte includ Hoteluri/Pensiuni, Restaurante, Întreţinere şi relaxare, Atracţii turistice/atracţii oraşe. Orice locaţie deja înscrisă în oricare din categorii poate fi plasată preferenţial în cadrul site-ului, contra cost.
Dau un minus pentru faptul că nu am găsit pe site informaţii despre compania din spatele proiectului şi încă unul pentru lipsa unor dimensiuni custom a clipurilor integarte (vezi YT). Dar vorba aia: minus şi cu minus fac numai la şcoală plus. 🙂
Şi ar mai fi şi prezentarea pe hartă statică a locaţiilor …
Ar fi interesant de văzut un mashup cu o hartă interactivă (nu neapărat cu Yahoo!Maps, Google Maps etc).
VideoGuide [via Pixel & Daily Business]
Interesant proiectul iar realizarea grafica este foarte placuta si usor de realizat.
Din pacate nu inteleg de ce au lansat atat de devreme in conditiile in care nu au decat cateva imagini iar continutul este de fapt baza intregului site. Cel putin la hoteluri (ce m-a interesat pe mine) ma asteptam sa fie mult mai multe chiar daca la inceput ar fi fost incluse gratuit. In cazul unui astfel de proiect daca nu ai continut nu existi…iar ei nu au.
O alta problema pe care o vad este informarea in cazul hotelurilor. OK , imi place un hotel si vreau sa rezerv. Ce fac? Sun la ei si aflu ca nu imi permit deoarece este foarte scump. Daca ar fi trecute si preturile as avea cateva filtre suplimentare ca sa iau o decizie.
In mare insa este un plus si este un proiect care merita promovat.
Daca permiteti o corectura 🙂
La prima fraza am vrut sa spun ca site-ul este usor de utilizat in niciun caz usor de realizat… Nu ma pricep dar cred ca au muncit putin la el.
Cred că nerăbdarea asta a lor de a lansa site-ul cu puţin conţinut se cheamă entuziasm. Fii sigur că la cei 30.000 EUR s-a depus ceva muncă pentru site.
În ceea ce priveşte informarea ai şi tu dreptatea ta. Totuşi ai la dispoziţie o adresă web unde te poţi informa cu privire la tarife înainte de a suna.
Ar fi potrivit şi un sistem de rezervare direct din site către unitatea prezentată. Nu cred că trebuie depusă cine ştie ce muncă, atâta timp cât am văzut, pe majoritatea site-urile de turism din .ro (ex.: , că rezervarea este redirecţionată către adresa de mail a unităţii de cazare.
Mai complicat puţin atunci când ar trebui să corelezi formularul de rezervare direct cu vreun sistem de rezervări existent în cadrul hotelurilor. Şi cum hoteluri sunt multe şi sisteme de rezervare diferite … chiar că ar fi ceva muncă, n-aş putea să mă pronunţ, dacă nu chiar imposibil de realizat.
Entuziasmul nu prea tine de loc de continut …
Hai sa facem un test: acum au 21 de locatii in Brasov si inca 11 in Bucuresti. Am luat destinatiile mai importante.
Daca consideram o locatie pe zi pentru saptamana viitoare ar trebui ca la finalul saptamanii sa aiba 26 de locatii in Brasov si 16 in Bucuresti. Tare mi-e teama ca nu vor mai reusi sa adauge nici macar atat desi si asta ar fi foarte foarte putin…
Ramane de vazut…
Poate numărul locaţiilor e aşa redus întrucât site-ul e în varianta beta, se testează piaţa 🙂 .
Dacă site-ul rămâne în acelaşi stadiu ca acum, cu conţinut puţin, chiar că nu văd rostul investiţiei.
Si am revenit…Astazi 8 iunie pe site exista 25 de locatii in Brasov si 13 locatii in Bucuresti. Se pare ca nu au reusit sa atinga nici macar minimul pe care il luam in considerare in articolul trecut.
S-ar putea totusi ca modelul de business sa nu fie corect ales pentru piata din Romania. Ideea e foarte buna (o spun inca o data ) dar nu e de ajuns. Trebuie sa ai si continut relevant…
Marius, să nu uităm că site-ul a fost gândit pentru a oferi servicii contra cost. Atâta timp cât nu sunt cereri, nici conţinutul nu se va îmbogăţi, ceea ce va însemna bani aruncaţi aiurea (cum am menţionat şi în ultimul comentariu )
Cât de conţinutul adăugat by default de către firma dezvoltatoare, oamenii or mai fi implicaţi şi în alte proiecte. 🙂