Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa
Cei ce nu au timp pentru o vizită în carne şi oase la Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa, pot face un tur virtual al accestuia, după completarea unui scurt chestionar pe pagina web a muzeului. Se pot vizualiza exponatele din holul centrual, demisolul, parterul şi etajul, iar trecerea dintr-o încăpere în alta se face printr-un simplu click pe globurile indicate cu săgeţi galbene.
Tururile virtuale au fost realizate de către Sopa Consulting, compania care a făcut şi tururile virtuale ce pot fi accesate pe www.sibiul.ro.
Turul virtual al Muzeului Antipa [via Alina (Junior Blogger) pe Cirip]
Muzeul Municipiului Bucureşti
Dacă în mai nu aţi avut ocazia să vizitaţi muzeul în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor, o puteţi face oricând accesând secţiunea Expoziţia permanentă de pe site-ul muzeului. În cadrul acestei secţiuni aveţi posibilitatea de a alege 5 tururi virtuale: Salonul Roşu, camera destinată arheologiei, camera feudală, sala unirii şi încăperea destinată administraţiei bucureştene.
Pentru a putea accesa tururile virtuale în Muezeul Municipiului Bucureşti aveţi nevoie de Quicktime Player. Eu vă recomand Quicktime Alternative. Spre deosebire de turul virtual al Muezului Antipa, în acest tur virtual nu aveţi posibilitatea de a naviga dintr-o încăpere în alta, decât întorcându-vă la meniul secţiunii Expoziţia permanentă.
Panoramările au fost executate de către firma de web design Cratima.
Muzeul Municipiului Bucureşti [via xperts.ro]
Muzeul Cotroceni
Pe site-ul Muzeului Cotroceni se pot vizualiza panoramări la 360° (pot fi accesate direct din home page) ale câtorva încăperi ale muzeului. Responsabili de panoramare se fac cei de la Flash Image Media. Despre Aceste prezentări am amintit şi în postul referitor la tururile virtuale în instituţiile statului de interes turistic.
Observăm că piaţa prezentărilor panoramice la 360° ia avânt pe zi ce trece, agenţiile turistice şi alte părţi interesate în promovarea propriei imagini conştientizând beneficiile acestor tehnologii.
Cred ca tinerii din ziua de astazi ar trebui sa puna mai mare accent pe pastrarea valorilor nationale.
Aceasta se poate realiza intr-un fel prin amintirea acestor valori cu ajutorul muzeelor.
Muzeul Universitatii Politehnica Bucuresti a fost realizat de catre studentii universitatii publicat temporar la adresa
.
Pentru sugestii de imbunatatire a site-ului care este doar o macheta puteti scrie un mesaj catre administratorii site-ului in formularul de
Contact multumim pentru ajutor.
G Neagoe,
Sper că după ce depăşeşte stadiul de machetă vom putea vedea nişte descrieri (măcar sumare) ale exponatelor, ale colecţiilor etc.
Undeva la istoric sau în home page aş pune o poză cu clădirea actuală a muzeului, pentru a putea fi identificată mai uşor de către cei interesaţi.
Ar fi interesant şi un wiki cu personalităţile ce fac atracţia muzeului, în special inventatori, ingineri etc.
Părerea mea e că mai trebuie lucrat mult la categorii/subcategorii.
Alt tur vitual veți găsi pe site-ul Muzeului Național Tehnic “Prof.ing. Dimitrie Leonida” (www.mnt-leonida.ro)