Agenţiile de turism membre ANAT redescoperă internetul

Până nu cu mult timp în urmă, majoritatea agenţiilor de turism prezente online îndeplineau rolul de vitrine virtuale, de cataloage online prin intermediul cărora se prezentau pachetele turistice. Multe din acestea nici măcar nu facilitau rezervările online, ci puneau la dispoziţia vizitatorilor formulare de comandă online care, odată completate şi trimise,  erau procesate offline, sistemul de rezervări online fiind doar mimat. Acest lucru se mai întâmplă încă pe site-urile ce promovează locuri de cazare.

În anul 2008, sub 10% din cele 800 de agenţiile de turism membre ale Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) beneficiau de un sistem de rezervări pe internet, în timpul ce plăţile se făceau prin virament bancar sau „la casă”.

Azi, 12 noiembrie, 2009, Gecad ePayment a încheiat un parteneriat cu ANAT prin intermediul căruia va pune la dispoziţia genţiilor de turism membre instrumente şi facilităţi pentru plata online a vacanţelor şi biletelor de avion.

Total
0
Shares
0 comments
  1. Pingback: Tweets that mention Agenţiile de turism membre ANAT redescoperă internetul | Ghid Turistic Digital 2.0 -- Topsy.com
  2. Nici pe site-ul ANAT nici pe ePAYMENT nu se dau cifre exacte: comisioane, abonament lunar, setup, etc. Nu cred ca e mare branza, mai mult o chestie de promovare. Intre timp am descoperit plata cu card-ul de la mobilpay.ro – fara taxa de setup, fara abonament lunar. Studiem documentatia si probabil pana la sfarsitul anului vom suporta plata cu carte de credit pe viaRomania.eu

  3. Salut, Adrian!
    Poţi face o cerere de ofertă :). Din punctul meu de vedere e o arie pe care Gecad ePayment o va acoperi mai mult pe zi ce trece, având în vedere faptul că turismul (servicii transport călători, servicii cazare etc.) e una dintre activităţile care se clasează printre primele 3-4 locuri în ceea ce priveşte tranzacţiile online cu cardul.
    În ceea ce priveşte decizia de a implementa plata cu card de credit pe viaromania.ro se poate pune următoarea întrebare: utilizatorii site-ului sunt, majoritatea, deţinători de astfel de carduri? Să nu uităm, totuşi, că cel mai răspândit tip de card e cel de debit. Pe de altă parte, dacă luăm în calcul apetitul românilor pentru credite de orice fel, s-ar putea să aibă succes. 🙂
    Mulţumesc pentru comentariu!

  4. Da, limbajul meu de lemn… Era vorba de „plata cu cardul” punct. Fara credit… mereu am tendinta de a lega termenii astia 🙂 Referitor la cererea de oferta, noi inca nu suntem membri ANAT. Oricum, am consultat oferta „standard” ale celor de la ePayment si mi s-a parut exagerata ca si comisioane, abonament, taxa de setup.

  5. Nu cred că trebuie să fii membru ANAT pentru a beneficia de serviciile Gecad. Mă rog, poate aţi fi avut parte de ceva reduceri în calitate de membrii ANAT.

  6. Pingback: Ediția a V-a a seminariilor travelVision. Managementul partenerilor și rolul integratorului de plăți online
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Web-ul semantic şi turismul electronic

Next Article

Varianta românească a webcams.travel

Related Posts
Total
0
Share