Pentru cei ce folosesc un dispozitiv GPS performant pentru orientare în trafic postul aici de faţă nu o să îşi găsească probabil rostul, pentru că dispozitivul în cauză furnizează informaţii despre trafic în timp real. Pentru restul şoferilor s-ar putea să fie cât de cât util … ca măsură de precauţie luată din timp, înainte de a pleca la drum, după ce s-au estimat distanţele de parcurs. 🙂
Foto: Klinne
În ceea ce priveşte Bucureştiul, puteţi verifica starea traficului în centru şi două dintre principalele artere bucureşteane vizitând secţiunea InfoTrafic a site-ului LiveTraffic.ro. În această secţiune sunt vizibile două hărţi ce sunt actualizate la interval de câteva minute cu informaţii din trafic. Acest hărţi fac parte dintr-o aplicaţie de info-trafic dezvoltată de Brigada de Poliţie Rutieră în colaborare cu UTI Systems şi Primăria Capitalei în cadrul proiectului Bucharest Traffic Management System, aplicaţie ce poate fi regăsită pe mai multe site-uri auto, precum şi afişată pe panouri publicitare electronice (în jur de 40?!).
Pe acelaşi site puteţi accesa webcam-uri amplasate în intersecţiile din Bucureşti.
Iar dacă aţi rămas captivi în traficul bucureştean şi nu numai, nu vă rămâne decât să daţi de ştire şi altora via Twitter, printr-un reply la @info_trafic sau adăugând hashtag-ul #info_trafic în mesajul vostru, pentru a se evita zona. De asemenea, puteţi folosi şi Twitter search-ul după termeni specifici: aglomeratie, blocaj etc.
Pe site-ul Jurnalul Naţional se găsesc informaţii cu privire la echipamentele radar instalate pe DN1/E60 (Bucureşti- Ploieşti – Braşov – Sibiu – Alba Iulia – Cluj Napoca – Oradea), iar site-ul Speed Cams pune la dispoziţie o întreagă listă a aparatelor radar/camerelor de supraveghere de pe teritoriul României.
Pentru condiţiile din traficul naţional puteţi consulta pagina dedicată informaţiilor din trafic de pe site-ul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pagina dedicată de pe site-ul Automobilul Clubul Român sau situaţia drumurilor naţionale de pe site-ul Companiei Naţionale Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Mai găsiţi informaţii şi pe site-ul EuropaFM.ro.
Pe de altă parte, puteţi semnala orice informaţie referitoare la condiţiile din traficul naţional la @intraficeu. Ce e interesant e faptul că prin intermediul site-ului sunt.intrafic.eu se pot filtra informaţiile în funcţie de judeţ, atâta timp cât codul acestuia a fost furnizatîn twitt-ul către @intraficeu.
Cum ar fi să vedem un site care să adune toate aceste servicii la un loc şi să le prezinte într-un format mai web 2.o?
Dacă mai cunoaşteţi şi alte surse inovatoare de informare în materie de condiţii de trafic, nu ezitaţi să lăsaţi un comentariu.
Nou pe blog: Info trafic: Pentru cei ce folosesc un dispozitiv GPS performant pentru deplasare în trafic postul ai…
via uberVU
Softul care te scapa de amenzi http://bit.ly/d9nxvm sau cum sa obtii informatii din trafic
via uberVU