SpeedTraps

Acum ceva timp vă aduceam la cunoştinţă câteva surse de unde vă puteaţi extrage informaţii din trafic cu ajutorul Twitter sau al altor site-uri specializate, în situaţia în care tranzitaţi un oraş, judeţ etc.

De data aceasta am să vă aduc la cunoştinţă, asta dacă nu cumva aţi aflat deja, Speed Traps, o aplicaţie pentru telefoanele m0bile ce vă va ajuta să împărtăşiţi situaţiile excepţionale din trafic (ambuteiaje, camere radar fixe sau mobile etc.), dar care vă şi pune la dispoziţie astfel de informaţii împărtăşite de ceilalţi participanţi la trafic.

Probabil vă întrebaţi cu ce se deosebeşte această aplicaţie de restul aplicaţiilor de acest gen ce se găsesc pe platformele de comercializare ale producătorilor de dispozitive mobile (Android Market, Ovi Store, Apple Store etc.). Ei, bine, poate nu se deosebeşte cu mare lucru, dar faptul că este o aplicaţie dezvoltată de o firmă de soft românească o face subiect pentru postul de faţă 🙂

Firma ce a dezvoltat aplicaţia se numeşte AROBS Transilvania Software, firmă ce oferă şi soluţii online şi client-server pentru informatizarea agenţiilor de turism, şi pune gratuit la dispoziţia şoferilor români, pe site-ul www.alertesoferi.ro, aplicaţia ce a câştigat competiţia Calling All Innovators România lansată de Nokia.

Cum sunt un utilizator de smartphone ce rulează pe o platformă Windows Mobile, nu am cum să testez aplicaţia, dar pot ridica o întrebare: este implicit folosită funcţia de planificare rută a Google Maps sau aici intră în joc GPS-ul telefonului?

Din câte am citit, informaţiile (avetizările) introduse pot fi exportate şi pe Twitter sau Facebook. Având în vedere că sunt câteva agregatoare Twitter focusate pe informaţiile de trafic, af fi interesant dacă mesajele pot fi exportate direct cu hashtag-uri specifice acestor agregatoare (#dintrafic, #infotrafic etc.), evident, alese în funcţie de ţara de origine, pentru că nu toţi şoferii sunt conectaţi între ei pe Twitter pentru a vizualiza alertele celorlalţi.

Alte informaţii ce trebuie luate în seamă sunt:

  • pentru a primi toate avertizările posibile, aplicaţia are nevoie de conexiune internet; fără internet afişează foar radarele fixe luate din baza de date a POIplaza.com;
  • utilizarea hărţii din spatele aplicaţiei şi raportarea diferitelor evenimente însumează un trafic de câţiva MB pe zi;
  • pentru câtcotaşi, alertele sunt audio (actualizare 21 august 2010: ca şi în cazul Trapster) pentru că, la volan fiind, nu te poţi uita tot timpul în ecranul telefonului să vezi semnalizările.
[via refresh.ro/dandragomir.biz]

Total
0
Shares
9 comments
  1. Pingback: Pocket City
  2. Pingback: 10 aplicaţii mobile de călătorie pentru telefoanele mobile cu SO Android
  3. Pingback: Automate de bilete pentru transportul în comun din Iaşi
  4. Pingback: Ai plecat la drum? Vezi ce poţi vizita cu SkyTrip Road
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

După agențiile de turism, și hotelierii încearcă .ro-ul cu degetul

Next Article
Plaja Mamaia Nord - Năvodari

Năvodari, Năvodari Sat, Mamaia

Related Posts
Total
0
Share