Soft pentru statistici în timp real despre numărul turiștilor

Pe fondul neconcordanțelor dintre statisticile oferite de Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța și de hotelieri, statistici referitoare la numărul turiștilor ce au venit pe litoral în vara lui 2010, Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului decide că e necesar un soft care să redea în timp real situația fluxului de turiști în unitățile de cazare de pe teritoriul României.

Noi avem un proiect pe care il vom implementa in turism, care ne va ajuta sa avem o statistica reala si aproape concomitenta. Astfel, online vom putea avea numarul exact de turisti care se cazeaza in Romania. Exista un soft pe care dorim sa-l implementam la nivelul unitatilor de cazare de toate felurile si care ne va ajuta pe de o parte sa combatem turismul la negru, iar pe de alta parte sa avem statistici exacte.

Elena Udrea

Sursa: www.wall-street.ro

Întrebările pe care mi le pun eu sunt următoarele:

  • cum îi va convinge ministerul pe proprietarii de pensiuni să folosească acest soft în condițiile în care aceștia se declară neîncrezători în intențiile ministerului (și asta pe banii lor -pentru licențe de utilizare-)?
  • ce se face ministerul cu hotelierii ce folosesc deja alte programe de managementul camerelor, fluxului de turiști etc.? De ce eu ca hotelier aș plăti două licențe de utilizare pentru două softuri care fac același lucru?

Cică softul ar reduce turismul la negru. Ce aș putea spune, decât că sunt foarte vizibile rezultatele măsurilor luate în urmă cu 2 ani.

Total
0
Shares
0 comments
  1. Pingback: Promovarea brandului turistic al României se va face și pe Facebook
  2. Dar ce so sa faca doamna Udrea cu unitatile clasificate de 1-2 stele ce nu folosesc calculatorul si accesul la internet o sa le dea amenda pentru ca nu contribuie la statistici ?

  3. Pingback: 400.000 euro pentru softul de monitorizare a turiştilor
  4. Răzvan, eu văd aici câteva soluţii, mai mult sau mai puţin avantajoase.

    Fie ministerul va instrumenta un program de finanţare din fonduri nerambursabile pentru achiziţionarea de echipament de calcul şi licenţe pentru softul respectiv, fie va pune la cale un recensământ anual prin care proprietarii de astfel de unităţi de cazare vor fi invitaţi anual să completeze un formular în care să se regăsească numărul de turişti pe care ei i-au luat în evidenţă conform evidenţelor pe care le ţin.
    Mulţumesc pentru întrebare. Pentru a veni cu un răspuns clar, am contactat ministerul. Voi face un update la noul articol.

    1. @Razvan, vorbesc prostii legat de a doua variantă. Ea există deja. 🙂 Mulțumesc, @Mihai, pentru atenționare. Voiam să îți recomand un articol pe aceeași temă, dar văd că l-ai descoperit deja. 🙂
      Ideea softului e să ofere statistici în timp real. Cel puțin pentru zonele “fierbinți” ale turismului românesc.

  5. 400 de mii pt un soft pe care si un student mai rasarit l-ar putea concepe, e deja mult.
    Doi, degeaba programe si fonduri, pentru ca in creierii muntilor sau in satul cocoasa din vale nu toata lumea stie sa utilizeze calculatorul. Asta luand in considerare ca unitatea de cazare “x” ar fi declarata si clasificata.
    Iar definitia “in timp real” NU APARE in declaratia ministerului si e normal deoarece ar fi o mare gogomanie.
    Intrebarea care se pune ar fi: De ce un alt instrument inutil?
    Prin legea actuala(HG nr 237/2001) unitatile de cazare trebuie sa declare/depuna la Politie fisele de sosire/plecare. Deci un instrument de control exista. De ce acest program ar fi mai util? mai bun? mai coercitiv? Cu ce se diferentiaza din punct de vedere al evaziunii, statisticilor, analizelor etc raportarea prin intermediul softului de cea de la Politie? Or sa raporteze unitatile de cazare de frica controalelor si sanctiunior nr real de turisti? Pai aceleasi sanctiuni si controale le-ar putea avea si in prezent pe baza legii existente.
    De ce raportare dubla?
    (in alta ordine de idei ce ar fi mai usor sa spargi site-ul ministerului sa furi baza de date sau sa intri intr-o sectie de politie sa furi fisele fizice?).

  6. Pingback: e-Turism Bref (15) | Ghid Turistic Digital 2.0
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Despre Webstock 2010 şi turism online

Next Article

Adamclisi

Related Posts
Total
0
Share