International Romania – Bulgaria network of information terminals

Acest post este parte a campaniei Scrie România, ediția a 2a, o serie de posturi dedicate promovării României din punct de vedere turistic, promovare bazată pe evenimente trăite pe viu de bloggeri pasionați de călătorii.

Am tot ținut să scriu despre infochioșcurile turistice de pe litoralul românesc, dar m-am tot luat cu alte subiecte, iar subiectul amintit a rămas într-un draft pe aici, deși ar fi trebuit validat încă din septembrie 2009.

 info-chiosc, Constanta, Romania, Bulgaria, program transfrontalier

Din fericire, cu ocazia campaniei Scrie România, etapa a 2a, am ajuns la Constanța, unde am avut ocazia să văd cu ochii mei un astfel de terminal de informare (click pe imaginile de mai sus pentru a le mări). Poate aș fi revenit cu mai multe impresii, dacă și funcționa la momentul vizitei mele. Ghinionistul terminal ce a stricat imaginea administrației publice a fost cel din fața Consililui Județean Constanța. Touchscreen-ul cel mare nu răspundea la comenzi, afișând doar un index tabelar al localităților de interes turistic ce participă în programul International Romania – Bulgaria network of information terminals, program ce facilitează accesul locuitorilor, precum și a turiștilor, la informații de natură economică prin intermediul infochioșcurilor.

International Romania – Bulgaria network of information terminals este un program de cooperare transfrontalieră între regiunile de graniță Constanța si Călărași din România, respectiv districtele Dobrich și Silistra din Bulgaria. Mai multe detalii despre programul de cooperare puteți găsi în prezentarea de mai jos ce poate fi găsită aici.

 

Pentru a vă lămuri care e treaba cu aceste terminale, trebuie să menționez faptul că ele au fost pregătite special de către TomTouch, divizie a CS Vision. Pe infochioșcurile TomTouch rulează o aplicație informatică compusă din 2 părți: cea de informare ce conține și afișează informații despre orașele implicate în proiect, și cea turistică ce facilitează afișarea unor fotografii cu obiectvele turistice ale zonei. Pe lângă aceste informații, turiștii mai pot accesa prin intermediul acestor infochioșcuri informații referitoare la rețeaua de transport, spații de cazare și restaurante.

Din ce am observat eu, infochioșcurile în cauză sunt semnalizate prin turnuri informative de tip totem.

Voi mai cunoașteți alte inițiative de informatizare a localităților de interes turistic din România? Excludem localitățile de interes turistic ce beneficiază deja de sisteme de informare turistică Tourist Informator sau rețelele de inforchioșcuri administrative, care pe lângă informații legate de taxe și impozite, oferă și informații turistice.

[via TomTouch]

Campania Scrie România este susținută de către Răzvan Radu, administratorul rețelei Cazare Constanta Mamaia.

Total
0
Shares
0 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Oferte Speciale de la Paralela 45. Pe Facebook

Next Article

Constanța (centrul istoric)

Related Posts
Total
0
Share