Info-chioşc la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”

Acum o săptămână, mergând la o scurtă plimbare prin parcul Herăstrău, am remarcat un nou info-chioşc pe aleea ce duce la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” din Bucureşti, încă nefuncţional. Judecând după însemnele prezente, cele ale companiei UTI, pare a fi unul din cele 100 de info-chioşcuri parte a Sistemului Interactiv Teritorial de Informare a Cetăţenilor (SITIC), proiect al Primăriei Municipiului Bucureşti pentru care UTI a câştigat licitaţia şi despre care am mai amintit în postul de aici.

Locul amplasării info-chioşcului nu este întâmplător, Muzeul Satului fiind punct de atracţie pe unul din cele 3 trasee turistice pietonale ale Bucureştiului, traseul verde sau traseul pietonal Şoseaua Kiseleff.


Vizualizaţi Treaseu pietonal – Şoseaua Kiseleff pe o hartă mai mare

În momentul în care va fi funcţional, info-chioşcul va pune la dispoziţia pietonilor, fie ei turişti sau locuitori ai capitalei, un sumar al ctivităţii Administraţiei Locale a Municipiului Bucureşti, informaţii legate de taxe şi impozite locale, transporturi publice, educaţie, religie, culturăsport şi divertisment, informaţii şi adrese utile şi informaţii turistice. Interesant de aflat dacă la secţiunea de informaţii turistice vor fi integrate informaţiile ce se regăsesc pe site-ul dedicat promovării capitalei, seebucharest.ro, despre care am vorbit în postul de aici, sau dacă se vor evidenţia în vreun fel cele trei trasee turistice (traseul verde -parcuri, muzee în aer liber, locuri de agrement-, traseul roşu -muzee şi statui-, traseul albastru -Centrul Vechi şi o parte din Centrul Civic-). De asemenea, în secţiunea de transporturi publice văd o posibilă integrare a planificatorului de rută de la RATB (cum RATB are un site nou, acest serviciu nu mai este momentan disponibil, călătorii având la dispoziţie doar secţiunea staţii, pentru a afla staţiile comune pentru mijloacele de transport public), evident, la nivel de info-chioşc, sau a unui serviciu asemănător de planificare traseu.

Muzeul Satului, fiind unul dintre punctele de interes, va beneficia oare de servicii adiţionale la acest info-chioşc (de exemplu, emitere bilete sau descărcări ghiduri audio)?

Remarc cu tristeţe că proiectul nu s-a încadrat nici acum în perioada estimată de implementare. Voi aţi mai remarcat astfel de info-chioşcuri în zonele anunţate în proiect: Gara de Nord, Piaţa Romană, Piaţa Universităţii, Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle sau Piaţa Unirii?

Până la data publicării acestui articol, nici una din părţile implicate în acest proiect (PMP – direcţia turism, Pro Engineering – divizia responsabilă de info-chioşcuri a UTI, inclusiv Muzeul Satului) nu a răspuns solicitării de informaţii suplimentare trimise.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Tururi virtuale prin muzeele bucureştene (II)

Next Article

De unde cumpărăm online asigurări de călătorie

Related Posts
Total
0
Share