Metode alternative de plată a călătoriilor în transportul public

Dacă până acum singurele modalităţi de plată a călătoriilor cu mijloacele de transport publice de suprafaţă se rezumau fie la plata cash a biletelor de călătorie, fie la plata pentru alimentarea cardurilor active de călătorie, în săptămâna ce a trecut, RATB, în parteneriat cu BCR, a introdus o nouă modalitate de plată a călătoriilor. Este vorba de cardul bancar contactless, ce are încorporat şi aplicaţia de taxare a RATB, Mifare, şi, implicit, este asociat un cont de card activ, ce permite accesul atât în staţiile Metrorex, cât şi călătoriile cu mijloacele de transport ale RATB.

Cardul Zâmbet BCR, emis sub sigla Visa, este un card cu CIP, ce poate fi folosit atât la comercianţi, prin intermediul POS-urilor, cât şi pentru tranzacţii online sau la ATM. Contul de cardul activ poate fi folosit doar după activarea acestuia fie ca portofel electronic, fie ca şi abonament. Prima activare se face la centrele RATB de emitere şi reîncărcare carduri, iar încărcările ulterioare se pot face fie online, fie prin intermediul ATM-urilor BCR, fie direct din aplicaţia bancară (internet banking), iar validarea se face la aparatele portocalii din staţiile de metrou.

Ieri, BRD şi-a completat gama de modalităţi de plată a călătoriilor pentru mijloacele de transport în comun, lansând cardul de debit BRD MasterPass Transport, card asemănător cu cel emis de BCR, dar sub sigla MasterCard, ce foloseşte tehnologia MasterCard PayPass™. Singura diferenţă constă în faptul că plata călătoriei la Metrorex se poate face fie din contul bancar asociat cardului (când plata se face la aparatele verzi adaptate pentru tehnologia contactless), cum este şi cazul stickerelor şi brelocurilor contactless, fie din contul de card activ asociat cu cardul de debit (când plata se face la aparatele portocalii, inclusiv pentru RATB). Serviciul de plată a călătoriilor cu mijloacele de transport în comun va fi extins şi în alte oraşe din ţară, printre care Sibiu şi Constanţa.

Cele două exemple de mai sus sunt dovezi ale faptului că cardurile cu servicii conexe sunt viitorul în ceea ce priveşte plăţile fără numerar.

[via efinance.ro | nocash.info.ro]

Total
0
Shares
4 comments
  1. Pingback: Planificator de rută pentru transportul public din Sibiu
  2. Pingback: Carduri co-branded ce asigură facilități pentru turiști
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Implicarea KLM în campanii social media continuă

Next Article

Proiectele de turism din concursul Arena Urşilor

Related Posts
Total
0
Share