Site-ul patrimoniului cultural românesc: www.e-patrimoniu.ro

e-patrimoniu.ro

La începutul lunii martie, Institutul de Memorie Culturală (cIMeC) şi-a relansat site-ul, site ce găzduieşte peste 155.000 de imagini, 1614 documente (1061 .pdf şi 553 .doc) și 22 de baze de date online. De asemenea, site-ul oferă acces la serverul cartografic (harta digitală a României la scara 1:100.000) prin intermediul căruia se pot interoga 5 baze de date cu peste 43.000 de înregistrări.

Din punctul meu de vedere, este o importantă resursă de informare pentru turism, întrucât pune la dispoziţia vizitatorilor informaţii despre arhitectură populară, tradiții și obiceiuri, muzeele și colecțiile, inventarul ilustrat al bunurilor clasate în patrimoniul cultural național (peste 27.000), pagini de istorie, siturile și cercetările arheologice, lăcașele de cult, istoria repertoriului teatral și muzical, istoria banilor și descoperiri numismatice, cărți și reviste în ediții digitale, precum și legislație de patrimoniu, ghiduri și recomandări şi evenimente culturale.

Site-ul poate fi accesat atât lawww.e-patrimoniu.ro, cât şi la www.cimec.ro. N-ar strica o versiune de mobil a site-ului, cel puţin pentru secţiunile cu muzee, situri arheologice şi patrimoniul cultural naţional sau, de ce nu, o aplicaţie mobilă cu toate aceste informaţii.

[via Blogul CIMeC]

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Cetăţi dobrogene: Histria

Next Article

HotelPeeps, în banca a doua la Școala de Cloud

Related Posts
Total
0
Share