Oraşele devin vizibile pe internet. Arad

Acum mai bine de un an de zile dădeam startul unui proiect ambiţios: acela de a descoperi nevelul de implicare/felul în care percepe administraţia publică turismul electronic şi, implicit, felul în care încearcă să promoveze atracţiile locale.

Dacă până la acest moment iniţiativele sunt inzolate (vezi Bucureşti şi Cluj), asta nu înseamnă că persoane sau firme independente nu se implică în crearea de conţinut pentru a promova oraşe, regiuni etc. Lăsăm secţiunile de turism de pe site-urile administraţiei publice pentru studiu în proiectul mai sus aminit şi ne îndreptăm atenţia asupra iniţiativelor private.

Azi, vreau să vă aduc în atenţie un mini-ghid al Aradului făcut sub formă de blog, prinarad.info.

După cum probabil aţi remarcat, acum un an, Aradul s-a bucurat de vizibilitate în rândul bloggerilor prin prisma evenimentului #prinarad.

Nu pot să nu remarc faptul că anumite hashtag-uri pe Twitter dau naştere unor proiecte ce reuşec să preia din notorietatea evenimentelor promovate prin hashtag-ul respectiv.

Cum secţiunea Despre Noi a blogului în cauză nu ne oferă prea multe informaţii, nu pot face presupuneri că aşa e şi în cazul proiectului prinarad.info, deşi, răsfoind paginile blogului, aflăm că este un proiect în spatele căruia se află 3 bloggeri arădeni: Adrian din Arad, Daniel Mitre şi încă o bloggeriţă, Cristina, pe care nu o pot asocia cu vreun blog personal (dar are şansa să se prezintă în comentarii 🙂 … sau, dacă este cazul, să facă corecturile de rigoare), dintre care 2 s-au ocupat de organizarea evenimentului mai sus amintit. Or mai fi fost şi alţii, dar pe cei doi i-am remarcat din postările ce au apărut pe bloguri.

Revenind la proiectul în sine, îşi propune să acopere tot ce înseamnă evenimente culturale, sportive etc., noutăţi, istorie, turism ş.a.m.d., toate legate de viaţa de zi cu zi a Aradului. Păcat că, în decurs de aproape un an de la lansare, blogul nu a reuşit încă să îşi facă o identitate vizuală. Părerea mea e că ar avea un mai mare impact în transmiterea informaţiilor.

www.prinarad.info

P.S. Dacă Daniel Mitre face parte iniţiatorii proiectului sunt cei pe care eu îi aşa cum bănuiesc, de ce nu foloseşte platforma în cauză pentru popularizarea evenimentului Descoperim Aradul (eveniment organizat tot de el)?

Total
0
Shares
3 comments
  1. Initiatorii proiectului de care aminteai in ultimul paragraf este doar unul de fapt. Daniel. Arata-mi un alt blogger aradean care a scris despre eveniemnt. “Prin Arad” a fost lasat balta datorita poastei comunicari dupa parerea mea.

  2. Salut, Alin!

    Te referi la menţiunea despre “Descoperim Aradul” din P.S.? (Am reformulat să se înţeleagă cum trebuie)

    Dacă da, într-adevăr, sunt de acord cu tine în ceea ce spui, doar că ar fi putut să se folosească de prinarad.info, proiect la care am înţeles că a ajutat (din ce am citit în rezoluţia/trecerea în revistă pe 2010). E doar o părere şi o mişcare pe care eu aş fi făcut-o într-o astfel de situaţie.

    Şi totuşi, prinarad.info pare activ, cu posturi frecvente. Mie nu îmi pare abandonat. Poate s-au retras oamenii din proiect.

    Mulţumesc pentru vizită şi comentariu!

  3. Petruș multumesc pentru raspuns. M-am exprimat eu gresit. Ma referam strict la proiectul “Prin Arad” nu la blogul Prin Arad. Acesta a devenit un blog cu info despre Arad pentru ca nu a existat o continuare… Sau Dumnezeu stie. Poate gresesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Ultimul episod #scrieromania (Dobrogea): Păcuiul lui Soare, Durostorum, Mănăstirea Dervent

Next Article

România văzută de pe blog, Twitter și Facebook

Related Posts
Total
0
Share