Lansat în cadrul celei de-a 25-a ediţie a Târgului de Turism al României, proiectul Crutea Domnească de Aregeș, proiect cu o finanțare de aproape 1 milion de lei din partea Fondul European pentru Dezvoltare Regională, se bucură, începând cu sfârşitul lunii iulie 2011, şi de promovare online printr-un site dedicat: www.curteadomneascadearges.ro. Iniţial, această lansare fusese preconizată pentru luna mai, după cum am aflat în timpul Târgului de Turism de la una din reprezentantele standului unde se promova proiectul.
Primăria Municipiului Curtea de Argeş, instituţia iniţiatoare a proiectului Curtea Domnească de Argeș, vizează prin proiectul în cauză promovarea produselor turistice locale printre care Muzeul Municipal Curtea de Argeş, Biserica Domnească, Biserica Sân Nicoară, Muzeul de etnografie Casa Norocea, Parcul Fântâna lui Manole, Mânăstirea Curtea de Argeş, traseul turistic către Cetatea Poenari, Lacul Bâlea şi Lacul Vidraru. Detalii despre fiecare din obiectivele enumerate pot fi găsite în articolele ce pot fi accesate din meniul glisant de pe site.
Toate obiectivele amintite mai sus plus multe altele sunt localizate pe o hartă creată pe un API Google Maps. Harta poate fi accesată aici. Fiecare obiectiv prezentat pe hartă beneficiază de o descrie ilustrată cu poze la care se adaugă adresa acestuia. Din păcate, detaliile de contact sunt incomplete, lipsind programul de vizitate şi numerele de telefon la care se pot obţine informaţii suplimentare.
De asemenea, pe site-ul proiectului se regăsesc informaţii despre istoricul şi cultura zonei, informaţii utile (nr. de teleform pentru diverse instituţii ale statului, inclusiv judecătorii, pentru că, nu-i aşa, nu ştii niciodată cândo să ai ocazia să vizitezi Curtea de Argeş şi o să trebuieasă să te judeci cu cineva), precum şi proiectele finalizate/în curs de finalizare etc. iniţiate de primărie, precum şi o secţiune dedicată unei galerii de imagini.
Dacă mă întrebaţi pe mine, site-ul e departe de a susţine un proiect de promovare turistică. Am ămas cu impresia că o parte din site-ul primăriei s-a mutat pe site-ul analizat. Lipsesc detalii legate de căile de acces în regiune, precum şi detalii legate de facilităţi de cazare sau legate de petrecerea timpului liber.
Începând cu a doua parte a lunii august, informaţiile existente pe site sunt mediatizate prin intermediul unui newsletter. Mă întreb ce se va întâmpla atunci când toate aceste informaţii vor fi epuizate.