Două lucrări despre turismul electronic

Nu ştiu cum se face că apetitul studenţilor/masteranzilor pentru această arie a turismului electronic creşte de la an la an. Nu întâmplător (lună de lună fac o monitorizare a fenomenului) am găsit două materiale ce tratează aspecte ale turismului electronic.

Primul dintre ele se intitulează USERS’ EVALUATION OF TOURISM SITES (.pdf), un studiu asupra unui număr de site-uri de agenţie de turism pregătit Coros Robert, doctorand în Cibernetică şi  Statistică Economică, şi de prof. univ. dr. Ramona Lacurezeanu, ambii din cadrul Universităţii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. Concluziile studiului nu sunt diferite de cele expuse într-un alt studiu elaborat tot în cadrul Universităţii Babes-Bolyai, Prezenţa în web a agenţiilor de turism din Transilvania – România şi Ungaria, studiu pe care l-am prezentat pe blog.

Al doilea material este un referat pregătit de Florentina Raluca GHENESCU şi Alexandra HĂLĂLĂU, studente la Universitatea de Vest din Timişoara, sub îndrumarea conf. univ. dr. Carmen Băbăiţă, şi se intitulează E-turismul : o abordare inovativă în domeniul turismului (.pdf). Trec peste faptul că introducerea lucrării e inspirată din materialul existent pe Wikipedia, măcar au schimbat formulările şi au introdus referinţe către studii de specialitate, cam vechi din punctul meu de vedere. Este o lucrare teoretică despre turismul electronic, în care au fost analizate o serie de surse din literatura de specialitate, percepţia turiştilor asupra comerţului electronic cu servicii turistice şi strategii de succes în domeniul turismului electronic cu aplicabilitate pe piaţa românească, deşi legat de acest aspect prezintă strategii aplicate în domeniul turismului electronic de pe piaţa coreeană. 🙂

Vă invit să parcurgeţi cele două materiale, după care vă aştept la dezbateri în comentarii.

P.S. În atenţia celor ce îmbrăţişează studiul turismului electronic şi vor să pregătească lucrări tematice, dacă sunteţi lipsiţi de inspiraţie şi nu ştiţi de unde să începeţi, nu e indicat, dar e un început, accesaţi site-urile de referate online. Găsiţi materiale cât să vă faceţi o idee. Nu folosiţi materialele ca atare! Nici nu are rost atâta timp cât nu sunt specificate sursele, plus de asta, chiar aţi merge aşa, pe mâna oricui?

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Întâlnirea autostopiştilor din România (IAdR), ediţia 2011

Next Article

Bucureștiul, promovat cu ajutorul tehnologiilor digitale

Related Posts
Total
0
Share