Proiecte de turism finaliste la Net Start Up, noiembrie 2011

Din cele 31 de idei inscrise la editia din noiembrie 2011 a Net Start Up, organizatorul evenimentului, Evensys, a ales 20 de proiecte finaliste care vor fi prezentate in fata juriului, marti, 22 noiembrie. Dintre acestea, doua proiecte au legatura cu turismul: wegetthere.com si tripto.ro.

Despre wegetthere.com, platforma de strangere de fonduri pentru calatori, exploratori si aventurieri, am mai vorbit cu ocazia listarii proiectelor de turism finaliste in competitia Arena Ursilor sau VentureConnect, asa ca nu mai are rost sa reluam aici. De admirat determinarea lui David de a gasi investitori pentru ideea lui. Nu cred sa existe competitie de proiecte online in care wegetthere.com sa nu fi fost inscris :).

Pentru a da vizibilitate proiectului, David si echipa au provocat comunitatea creata in jurul wegetthere.com si nu numai sa scrie o carte despre cea mai placuta experienta de calatorie, carte formata din 111 capitole. Cele 111 capitole ar fi trebuit sa fie gata pe data de 11.11.2011, dar cum nu s-au gasit 111 povestitori, data limita de trimitere a articolelor a fost stabilita pentru 22 noiembrie, ziua in care proiectul va fi prezentat in fata juriului Net Start Up.

Cel de-al doilea proiect de turism din finala Net Start Up, TripTo.ro, este un motor de cautare ce vrea sa indexeaze ofertele turistice a peste 2000 de situri de profil din Romania. Pentru a putea face fata cu succes pietei de profil din online-ul romanesc, proiectul va trebui sa depaseasca in uzabilitate proiecte deja existente in online, de la cele mai simple gandite platforme ca, de exemplu, infotravelromania.ro, unde cel ce detine situl listeaza manual ofertele agentiilor de turism, pana la asa-numitele travel hypermarket-uri (ex. gotrip.ro), platforme de mediere intre agentii de turism si publicul consumator de pachete turistice.

Total
0
Shares
0 comments
  1. Salut Petrus,
    Multumesc ca ai povestit din nou despre wegetthere.
    Doar un lucru tin sa-l precizez, noi nu mai cautam investitori.
    Am decis sa fim creativi… si iata de aceea am facut acel proiect cu cartea. Si a iesit de minune am reusit sa strangem peste 150 de povesti.
    Cam atat. Over & out.
    Spor la toate si numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Turismul electronic, un subiect la moda printre studentii de azi?

Next Article

Virtual Orienteering

Related Posts
Total
0
Share