Pachete turistice complete la one stop shop

Nu știu cum se face de dau mereu peste situri ce fac subiectele de pe acest blog. Și asta fără să le caut expre; drept pentru care lăsați proiectele de turism online să vină la mine. Lăsând glumă la o parte, dacă aveți un proiect, un startup în zona asta, nu ezitați să mă anunțați. Datele de contact le găsiți în secțiunea Despre autor.

În postul de azi reiau discuția despre siturile de turism construite în regim de afiliere, situl vizat fiind vacantalowcost.ro, şi orientarea acestora către cererea de pachete turistice.

Ceea ce mi se pare de un efort ieșit din comun e faptul că oamenii fac manual oferte în care link-uiesc spre unități de cazare listate pe booking.com și recomandă curse aeriene sugerate de paravion.ro sau oferte ale altor operatori aerieni sau recomandă oferte listate pe siturile de reduceri colective.

Ceea ce ne-am propus prin acest site este sa anuntam cat mai rapid cele mai noi oferte ale companiilor aeriene si sa construim pachete avantajoase (avion + cazare) pe baza acestor oferte, dar in acelasi timp la hoteluri cu review-uri bune (nu „bombe”Winking si pozitionate cat mai convenabil.

Sursa: vacantalowcost.ro

Observ că situl, parte din portofoliul Konk Media S.R.L., este folosit pentru popularizarea ofertelor de turism agregate de cautareduceri.ro, sit administrat de aceeaşi companie. Oricum s-ar proceda în această direcţie, situl va beneficia atât de conţinut ce poate  atrage vizitatori din căutări prin intermediul motoarelor de căutare, dar la fel de bine situl poate pierde de pe urma acestor oferte ce expiră la un moment dat, determinând vizitatorul să renunţe la navigare în sit. Nu putea lipsi din schemă nici konkurs.ro, un alt sit din portofoliul aceleiaşi companii, sit pe care se promovează vacantalowcost.ro atunci când vine vorba de concursuri cu teme turistice (vezi aici un exemplu). Web ringurile fac bine la trafic pentru siturile nou create şi cresc page rank-ul siturilor ce fac parte din aceeaşi buclă, ca să zic aşa. Cum şi konkurs.ro şi cautareduceri.ro generează conţinut perisabil, îmi e greu să ma pronunţ în ceea ce priveşte plus-valoarea pe care ar putea-o aduce pentru vacantalowcost.ro, dacă s-ar vrea o integrare cât mai complexă a acestora.

Situl în cauză este probabil o încercare de adaptare la noile tendinţe în turismul online: cererile din ce în ce mai numeroase de pachete turistice (transport + cazare). Mediul online a facilitat acest lucru (prin multitudinea siturilor axate pe rezervări online de bilete de avion şi locuri de cazare), iar utilizatorii înclină din ce în ce mai mult spre servicii de tipul all in one. Acest lucru va susţine un avânt a agenţiilor de turism online de tip on stop shop. Să mi se mai spună acum că sunt habarnist, atunci când vine vorba de combinarea serviciilor turistice.

Nu ştiu ce şanse de reuşită va avea sistemul acesta de recomandări, în condiţiile în care agenţiile de turism intră tare în zona asta, cu reduceri de luat în seamă când vine vorba de pachete turistice. Marius Negre a punctat destul de bine avântul în această direcţie:

Urmariti cu atentie ceea ce se intampla la Happy Tour, unde integrarea Prestige Tours a demarat deja iar pachetele turistice vor fi probabil cat de curand online in cea mai mare masura. Aruncati o privire la Vola care a lansat pachetele turistice de 2 ani si ganditi-va daca turistii care se vor informa online de la Vola despre pachete vor merge la alta agentie sa cumpere sau vor cumpara tot de acolo.

Nu in ultimul rand uitati-va la tendinta oamenilor de a renunta la vacantele lungi si de a se orienta pe city break-uri si vedeti ceea ce se intampla in zona pachetelor dinamice unde Veltravel (si mai nou Triplanet) ofera pachete dinamice pe care clientul si le poate customiza exact cum doreste fara sa mai astepte oferte pe email.

Pe final, mă adresez specialiştilor din zona turismului online: luând în calcul cele de mai sus, credeţi că serviciile turistice comercializate online se vor centraliza din ce în ce mai mult?

Total
0
Shares
0 comments
  1. Eu unu asa cred! este clar vizibil ca agentiile turistice online apar pe zi ce trece, iar cele clasice dispar din ce in ce mai mult, datorita altor factori cum ar fi (chiriile, salariile mici etc) deci peste vreo 2-3 ani turismul online va domina piata! Cel putin asta cred eu

  2. Pingback: Câștigători eTravel Awards | Ghid Turistic Digital 2.0
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Călătorește (virtual) într-o lume de poveste

Next Article

Programe de marketing afiliat pe siturile de turism: bileteria.ro

Related Posts
Total
0
Share