E din ce în ce mai evident faptul că aplicaţiile mobile influenţează direct felul în care ne planificăm ieşirile şi traseele în oraş, cumpărăturile sau vacanţele.
Din ce ştiu eu, momentan bucureştenii sunt singurii ce se bucură de existenţa unei aplicaţii mobile şi a unui serviciu web optimizat pentru mobil pentru planificarea călătoriilor cu mijloacele de transport în comun.
Foto: sludgegulper, Poiana Braşov June 1994 via Flickr, Creative Commons Attribution
Zilele trecute am găsit o aplicaţie cu ajutorul căreia se poate afla timpii de sosire în staţie ai mijloacelor de transport în comun din Braşov.
După ce se alege mijlocul de transport, apoi traseul şi staţia, se descarcă un .pdf cu frecvenţa cu care circulă mijloacele de transport printr-o anumită staţie, pe toată durata programului de circulaţie.
Aşa cum zice şi autorul, Mihai Adrian, aplicaţia sau, mai degrabă, situl mobil este dependent de internet. Cei interesaţi o pot descărca de aici.
Nu ştiu dacă o astfel de aplicaţie chiar ar fi utilă, având în vedere că e posibil ca timpii de sosire în staţie să nu fie respectaţi. În fine, Braşovul nu e Bucureşti, drept pentru care condiţiile de trafic s-ar putea totuşi să permită respectarea programului.
Cei interesaţi de o prezentare grafică a traseelor mijloacelor de transport în comun din Braşov pot consulta situl RATB, unde pot găsi traseele trasate pe o hartă şi alte informaţii ajutătoare. Din păcate, nu am reuşit să mă prind cum funcţionează planificatorul de rută integrat în sit, dacă îl putem numi aşa.
[via Android România pe Facebook]
Salut,
Ma bucur ca iti place aplicatia mea.Vreau sa specific,ca aplicatia nu descarca nici un pdf,ci foloseste un tabel in html.Am incercat sa fac tot posibilul sa fie cat mai putin consumatoare de trafic.Deja lucrez la o aplicatie Offline daca ii pot spune asa,una independenta de internet.Dupa care va veni si una care poate fi utilizata si cu internet si fara.Mai exact o aplicatie care atunci cand nu ai internetul activat sa aiba doar tabelele cu frecventa de circulatie a autobuzelor,si in momentul cand activezi internetul sa fie cu ruta pe gps …
Ah, felul in care e afisat tabelul acela m-a indus in eroare, de aici si afirmatia legata de formatul in care sunt furnizate datele.
Chiar ma mira faptul ca timpii de sosire sunt respectati intr-o masura asa de mare, asta aduce Brasovul pe lista oraselor europene.
Astept cu interes versiunea offline. Inteleg si eu care e treaba cu pasiunea si locul de munca, si eu ma gasesc in aceeasi situatie.
Multumesc pentru vizita si comentariu!
P.S. Scoate fulgii din pagina de pornire a aplicatiei.
Dar daca timpul este scurt,pe langa hobby mai am si un job care imi retine mare parte din timp… nu prea pot sa le fac rapid 🙂
Iar vis-a-vis de timpi de circulatie,95% sunt respectati!
Am scos fulgii.Trebuia sa o fac mai de mult, dar de 2 saptamani lucrez in continuu si nu am mai avut timp 🙂
Hey!
Vreau sa zic cat de mult ma bucur ca am gasit inca o aplicatie de genul acesta, menita sa usureze viata multora dintre noi. Felicitari Mihai Adrian, imi place foarte mult aplicatia ta. Este o idee geniala o astfel de aplicatie si sunt convinsa ca este foarte utila celor din Brasov, mai ales turistilor ce vin sa viziteze acest oras superb.
Mi-ar place enorm sa aflu mult mai multe informatii legate de aplicatie. Sunt studenta la Politehnica din Timisoara si vreau sa fac un studiu de caz despre acest gen de aplicatii pentru tema mea de Dizertatie si apoi sa incerc sa fac propria mea aplicatie pentru orasul meu. Orice mi-ai putea spune despre aplicatia ta imi va fi de mare ajutor.
Mersi mult!
Bună, Oana!
În ideea în care, probabil, ai terminat deja studiul de caz, ne poţi spunr şi nouă ce alte aplicaţii ai luat în considerare şi la ce concluzii ai ajuns?
Sunt aplicaţiile studiate prietenoase cu utilizatorul?
Mulţumesc!