Cu rucsacul în spate și telefonul mobil în buzunar

Nu ştiu voi, dar eu de câte ori urc pe munte urmăresc cele 10 regului ale muntelui. De asemenea, una dintre regulile nescrise ale muntelui spune să nu pleci niciodată ca un anonim în munţi. Cel mai indicat e să ai la îndemână un carneţel de notiţe cu contactele celor apropiaţi care pot fi anunţaţi, dacă păţiţi ceva.

De asemenea, nu este indicat aventuratul în munţi fără a şti nr. de telefon al echipei salvamont ce operează în zona montană aleasă pentru drumeţie.

Cum din ce în ce mai mulţi utilizatori de telefoane mobile optează pentru planuri de date ce includ şi internet, serviciul Salvamont, împreună cu operatorul Vodafone, a lansat versiunea mobilă a salvamont.ro: m.0salvamont.org.

În caz că nu vă daţi seama, numele de domeniu a fost ales de aşa natură încât literele să corespundă cu tastele ce trebuie apăsate atunci când se formează numărul de telefon.

Mobi situl vine în întâmpinarea utilizatorilor cu o secțiune informativă, cu informații despre trasee turistice, un index al pârtiilor de schi și al cabanelor. Legat de ultimele 3 secțiuni, pârtiile, traseele turistice, cabanele (inclusiv refugiile turistice) sunt prezentate în contextul masivului montan în care se află, un widget de vreme (de la meteoromania.ro) fiind disponibil pe lângă alte informații relevante. Legat de secțiunea informativă, cea cu știri, mi se pare irelevantă atât timp cât știrile nu sunt prezentate în context. Am spus-o și o mai spun, știrile sunt relevant în condițiile în care sunt afișate pe pagina punctelor de interes. (de exemplu, deschid pagina informativă despre pârtia Kalinderu și, dacă există știri legate de Bușteni sau pârtia în cauză, acestea vor fi afișate pe această pagină).

Cum în unele zone montane semnalul GSM este destul de slab sau inexistent, mobi situl poate fi folosit pentru informare înainte de plecarea în traseu. Pe siturile principalilor operatori de telefonie mobilă puteți găsi zonele acoperite de semnal GSM sau date:

De asemenea, cei pasionați de munte se mai pot folosi și de alte instrumente instalate ca aplicații pe telefonul mobil ca, de exemplu, aplicația Floare de Colț sau instrumentul de orientare Virtual Orienteering.

[via trans-ferr0.com]

Total
0
Shares
5 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

eTurism Bref (5)

Next Article

Ediția a V-a a seminariilor travelVision. Managementul partenerilor și rolul integratorului de plăți online

Related Posts
Total
0
Share