În cadrul Expoziţiei Internaţionale 2012 Yeosu din Coreea, României i s-a atribuit conceptul expoziţional The Living Ocean and Coast: Diversity of Resources and Sustainable Activities, concept în jurul căruia a fost prezentată Delta Dunării ca destinaţie turistică şi zonă ecologică.
De elaborarea conceptului expoziţional pentru pavilionul României şi consultanţa pentru implementarea acestuia s-a ocupat firma de arhitectură SC Arcsett SRL, câştigând licitaţia publică în defavoarea Graffiti BBDO SA.
Pavilionul expoziţional a fost dotat cu tehnologie de vârf ce a permis antrenarea publicului în dansuri tradiţionale, probarea de porturi populare şi inspectarea obiectelor de uz casnic specifice zonei Delta Dunării. Prin intermediul codurilor QR afişate pe pereţii pavilionului vizitatorii au avut acces la informaţii despre biodiversitatea Deltei Dunării.
Pentru o percepţie senzorială cât mai puternică s-a creat un cadru interactiv de cunoaştere a Deltei Dunării, folosindu-se module de realitate augmentată, o aplicaţie Kinect, display-uri 3D, touchscreen-uri şi o cortină LED.
Pentru închirierea şi furnizarea de echipamente audio/video/multimedia, creaţie şi productia de materiale video/audio/soft, sit de prezentare şi materiale promotionale, precum şi operare Ministerul Afacerilor Externe a avut un buget de peste 3 milioane de lei.
Video: Andrei Mihăilescu, arhitectul pavilionului