Delta Dunarii, prezentată cu ajutorul aplicațiilor multimedia în cadrul Expoziţiei Internaţionale 2012 Yeosu


În cadrul Expoziţiei Internaţionale 2012 Yeosu din Coreea, României i s-a atribuit conceptul expoziţional The Living Ocean and Coast: Diversity of Resources and Sustainable Activities, concept în jurul căruia a fost prezentată Delta Dunării ca destinaţie turistică şi zonă ecologică.
De elaborarea conceptului expoziţional pentru pavilionul României şi consultanţa pentru implementarea acestuia s-a ocupat firma de arhitectură SC Arcsett SRL, câştigând licitaţia publică în defavoarea Graffiti BBDO SA.
Pavilionul expoziţional a fost dotat cu tehnologie de vârf ce a permis antrenarea publicului în dansuri tradiţionale, probarea de porturi populare şi inspectarea obiectelor de uz casnic specifice zonei Delta Dunării. Prin intermediul codurilor QR afişate pe pereţii pavilionului vizitatorii au avut acces la informaţii despre biodiversitatea Deltei Dunării.
tehnologie Yeosu from aasandrei on Vimeo

Pentru o percepţie senzorială cât mai puternică s-a creat un cadru interactiv de cunoaştere a Deltei Dunării, folosindu-se module de realitate augmentată, o aplicaţie Kinect, display-uri 3D, touchscreen-uri şi o cortină LED.
Pentru închirierea şi furnizarea de echipamente audio/video/multimedia, creaţie şi productia de materiale video/audio/soft, sit de prezentare şi materiale promotionale, precum şi operare Ministerul Afacerilor Externe a avut un buget de peste 3 milioane de lei.
Video: Andrei Mihăilescu, arhitectul pavilionului

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Trasee montante din România pe Open Street Map

Next Article

Urmărește aventurile dacioţilor până în Mongolia prin aplicaţia Free Mioriţa

Related Posts
Total
0
Share