Lecția de Prim Ajutor pentru călătorul din tine

Pe vremea când eram membru aderent al EST, am urmat un curs de inițiere în turismul montan, pe parcursul căruia au fost abordate și aspecte ce țin de acordarea primului ajutor.

Nu trebuie să fii neapărat un montaniard convins ca să știi cum să acorzi primul ajutor. Ca și explorator urban într-o țară străină te poți lovi de situații în care e de preferat să știi să acorzi primul ajutor. Și asta nu pentru că ți se pot întâmpla ție fel de fel de neplăceri, dar se pot întâmpla și celor din jurul tău.

Da, există echipe de intervenție pentru astfel de situații, cu precădere cele apelabile la numărul unic european, 112, dar până acestea ajung la fața locului, lucrurile pot lua întorsături neplăcute.

Şi din acest motiv e bine să cunoşti noţiuni elementare de acordare a primul ajutor. În acest sens, ING Asigurări de Viaţă și SMURD au pus la dispoziţia publicului un mic ghid de acordare a primul ajutor sub forma unei aplicaţii mobile disponibilă pe platformele Android și iOS, Lecția de Prim AjutorAplicaţia este utilă celor ce vizitează locuri predispuse traficului auto, dar şi gurmanzilor în căutare de restaurante sau turiştilor obişnuiţi redispuși la temperaturi joase sau foarte ridicate etc. Cele mai frecvente intervenţii sunt exemplificate cu desene reprezentative.

Pentru a fi într-adevăr de folos, ghidul trebuie studiat în timpul liber pe care îl aveţi la dispoziţie, în tren, în avion, atunci când vă savuraţi cafeaua, înainte de excursii etc., pentru a deprinde cunoştinţele necesare acordării primului ajutor. Asta dacă întradevăr obișnuiți să stați online în vacanțe.

La fel ca Lecția de Prim Ajutor multe din aplicaţiile mobile dedicate activităţilor în aer liber prezintă mici ghiduri de prim ajutor. O altă aplicație ce pune la dispoziția utilizatorilor astfel de informații este Floare de Colţ. Singura diferență dintre ghidul oferit de aplicația Lecția de Prim Ajutor și aplicația Floare de Colț este ilustrarea sfaturilor în cazul primei aplicații.

Niciuna din cele două aplicații nu direcționează utilizatorii către puncte de prim ajutor (policlinici, dispensare, spitale etc.) pentru cazurile în care deplasarea e posibilă la un astfel de punct de prim ajutor din imediata apropiere. Cum eu obișnuiesc să includ astfel de detalii în articolele despre destinațiile din România, m-am interesat să văd dacă există vreo aplicație care să faciliteze găsirea punctelor de prim ajutor. Așa am găsit aplicația Primul Ajutor, ce redirecționează utilizatorii către aplicația Hărți de la Google, direct pe căutarea hospital. Metoda folosită nu e tocmai la îndemână atunci când umbli pe coclauri, cazuri în care nu ai semnal telefonic, d’apăi conexiune internet.

Acestea fiind zise, nu uitați de asigurarea medicală de călătorie.

[via playtech.ro]

Total
0
Shares
2 comments
  1. Pingback: Outdoor Guide
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Asigurări de călătorie Travel Guard Chartis prin sistemul de rezervări online al TAROM

Next Article

Harta liniilor de transport din București

Related Posts
Total
0
Share