Realitate augmentată cu mamuți prin Orange Explorer

Când vorbim de realitatea augmentată distingem două tipuri de furnizare a informaţiei prin intermediul acestei practici. O dată prin intermediul placemarcurilor afişate peste elementele surprinse de camera foto a telefonului şi a doua oară prin experienţa oferită de animaţiile tridimensionale plasate printre sau pe elementele surprinse de aceeaşi cameră foto.

În prima categorie putem încadra aplicaţii precum Romania Travel Guide, iar în cea de-a doua aplicaţii precum cea dezvoltată de cei de la Orange, Orange Explorer, aplicaţie nominalizată şi în cadrul Webstock 2012.

Aplicația permite utilizatorilor să vizualizeze animații 3D în incinta Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa și graffiti  și în stațiile de metrou, acolo unde există markere Orange (cadrane alb-negru asumănătoare cu codurile de bare).

Astfel, cei interesați pot vedea imagini reconstituite ale animalelor ale căror schelete sunt vizibile în muzeul Antipa sau graffiti încărcate de pasionați pe pagina nelimitează-te.ro.

Mamuţii prind viaţă la Antipa

În ambele cazuri, utilizatorii au la dispoziție informații despre imaginile pe care le vizualizează.

Ce mi-ar fi plăcut să văd la aplicația în cauză, aplicație ce rulează atât pe telefoanele mobile cu Android, cât și pe cele cu iOS, ar fi fost punerea în practică a expoziției virtuale cu fosilele din stația de metrou Politehnică. Conform celor declarate de către Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer în cadrul Orange România, aplicația va îngloba pe viitor și alte proiecte interesante, să sperăm că expoziția de fosile va fi unul dintre ele.

Am vrut sa valorificăm lumea virtuală aşa cum nu a mai făcut-o nimeni până acum, oferind în acelaşi timp o demonstraţie că accesul la acest spaţiu este simplu şi la îndemâna tuturor. Acesta este doar primul pas, un start pentru alte proiecte care vor îmbogăţi aplicaţia Orange Explorer şi care au ca scop crearea unui teren nou de divertisment pentru utilizatori. (via)

Aplicația este gândită de așa natură încât poate susține astfel de expoziții sau poate fi folosită ca și ghid turistic în orașe.

Pentru mai multe detalii despre tururile virtuale susținute de telefonul mobil citiți și Tururi virtuale prin intermediul telefonului mobil

[via nwradu.ro]

P.S. Până la urmă s-a lansat aplicația Orange Travel și în limba română? 

Total
0
Shares
2 comments
  1. Pingback: Proiecte de turism câştigătoare la Webstock Awards 2012 | Ghid Turistic Digital 2.0
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Weekend all inclusive în Albena

Next Article

Taxibeet, taxi la îndemâna tuturor

Related Posts
Total
0
Share