SimPlus a achiziționat transporturban.ro

Joi seara, înainte de Webstock, am zis să citesc și eu ceva mai mult despre vorbitorii invitați la eveniment. Și tot frunzărind eu pe situl Webstock, am rămas puțin surprins că aplicația Transport Urban va fi prezentată de o persoană pe care nu o identificasem până atunci ca facând parte din echipă – Dan Boabeș.
Ca orice blogger pe care îl roade curiozitatea am pus o întrebare pe Twitter pentru a vedea dacă aplicația a fost vândută către SimPlus, Dan Boabeș fiind un reprezentant al companiei specializate în soluții SMS.

În aceeași seară, am primit răspuns de la echipă cum că este vorba de o nouă formulă de lucru, lucru confirmat și pe blogul aplicației, la o zi după Webstock 2012. Din păcate, mi-a scăpat comunicatul emis în ziua în care s-a desfășurat Webstock-ul și cum nici prezentarea nu am mai prins-o, m-am liniștit în privința situație.
Azi am fost să aflu că într-adevăr aplicația a fost achiziționată, cu tot cu echipă (Emil Dăncescu, Tudor Iliescu), contra sumei de 40.000 euro de către SimPlus, companie ce intenționează să integreze în aplicație soluția de plată prin SMS, precum și conectarea acesteia la sistemele de localizare ale transportatorilor, oferind, astfel, utilizatorilor acces în timp real la timpii de sosire în stație ai mijloacelor de transport în comun. Așa cum anunțam în postarea de pe Facebook, utilizatorii vor avea acces prin intermediul aplicației la informații despre transportul în comun din Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța, Brașov, Craiova.
Soluția de plată a călătoriilor cu transportul în comun prin SMS va fi binevenită, mai ales că în scurt timp RATB-ul va introduce biletul unic valabil timp de o oră indiferent de traseul și mijlocul de transport în comun ales. Soluția aceasta a fost implementată cu succes la Alba Iulia.
Divagând puțin, partea proastă la implementarea biletului unic în București e că cei 5 lei ajung să nu fie justificați, în condițiile în care un călător schimbă în medie 2 mijloace de transport la o tură dus, călătorii evaluate la 2,6 RON sau 3,3 RON dacă luăm în calcul și o călătorie cu metroul.

Pentru mai multe detalii despre plata prin SMS la metrou citiți și articolul Dacă ești abonat Orange și îți uiți cardul activ acasă …

Revenind la plata prin SMS, soluții au mai fost implementate cu succes la Turda, urmând a fi implementate și la Iași în aceste zile.

Pentru mai multe detalii despre metodele alternative de achiziționare a biletelor de călătorie în Iași citiți și articolul Automate de bilete pentru transportul în comun din Iași

 Dezvoltatorii aplicațiilor mobile pentru afișarea timpilor de sosire în stație pentru mijloacele de transport în comun din Timișoara (Public Transport – Timişoara, detalii aici) și Brașov (Ratbv.testapp) ar trebuie să fie motivați de ceea ce s-a întâmplat zilele trecute cu Transport Urban.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Radiografia unui eveniment. Marketing online în turism

Next Article

Proiecte de turism câştigătoare la Webstock Awards 2012

Related Posts
Total
0
Share