Harta mănăstirilor ortodoxe din România

manastiri, romania, manastiri ortodoxe, harta manastiri
Harta Mănăstirilor din România

De-a lungul timpului v-am prezentat aici, pe blog, diverse hărți pe care erau afișate fel de fel de obiective turistice, de la muzee, la arii naturale protejate, la situri arheologice sau biserici. De această dată vreau să vă aduc în atenție o hartă ce îndreaptă atenția călătorilor prin țară înspre un singur tip de obiective: mănăstiri ortodoxe – harta manastiri Romania.

Harta, construită pe un API Google Maps, este accesibilă din portalul crestinortodox.ro și prezintă localizarea unui număr impresionant de mănăstiri de pe teritoriul României. Cei interesați își pot planifica traseul din punctul A în punctul B, iar la afișarea acestuia pe harta manastiri Romania sunt afișate placemark-uri pentru cele mai apropiate mănăstiri sau schituri de acesta. La accesarea fiecărui placemark, utilizatorului i se servește o scurtă descriere a mănăstirii sau schitului și link-ul către profilul acesteia pe crestinortodox.ro.De asemenea, descrierea mănăstirii este afișată și într-un index al mănăstirilor de pe traseu ce este afișat în coluțul din stânga, jos al hărții. Din acest index utilizatorii pot naviga prin profilele tuturor mănăstirilor de pe traseu, fără a fi nevoie să acceseze fiecare placemark în parte.

harta manastiri romania


(Vezi și variantele în limba franceză și germană)

Din păcate, nu există niciun meniu din care utilizatorului să selecteze aria de interes pentru mănăstirile din apropierea traseului.

Toate mănăstirile ce sunt localizate pe harta manastiri Romania se regăsesc în indexul de aici. Ce nu găsesc eu, deși pelerinii care călătoresc cu mașina personală pot găsi informațiile foarte utile, sunt informații legate de faptul dacă mănăstirea/schitul acceptă sau nu cazarea pelerinilor, asta i-ar scuti pe pelerini de un telefon la mănăstire.

CITEȘTE ȘI:

La fel de bine, pelerinii pot localiza pe hartă mănăstirile dintr-un anume județ, având la dispoziție același index, de această dată doar pentru mănăstirile din județul respectiv.

cumpara, buton albastru


(Vezi și variantele în limbile engleză, germană și franceză)

Harta mănăstirilor ortodoxe din România este disponibilă numai în varianta web, deși o aplicație mobilă cu localizarea mănăstirilor ar fi bine-venită pelerinilor. 🙂 Dacă s-a putut aplicație pentru calendarul creștin ortodox, cu singuranță echipa Active Soft va putea face și aplicația mobilă dedicată localizării mănăstirilor.

Până când această aplicație va fi gata, credincioșii pot afla mai multe on the go doar despre Mănăstirea Curtea de Argeș cu ajutorul aplicației mobile cu același nume. Mănăstirea Curtea de Argeș este singura mănăstire din țară cu aplicație de iPhone și iPad, ce permite utilizatorilor informarea legată de istoricul mănăstirii sau vizionarea interiorului și exteriorului mănăstirii în imagini.

[Harta Mănăstirilor]
Total
0
Shares
5 comments
  1. Pingback: hartapescar.ro. Fir întins și online, nu numai offline | Ghid Turistic Digital 2.0
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Perfect Tour Fly

Next Article

Cum s-a văzut fenomenul Black Friday în rândul agențiilor de turism?

Related Posts
Total
0
Share