De-a lungul timpului v-am prezentat aici, pe blog, diverse hărți pe care erau afișate fel de fel de obiective turistice, de la muzee, la arii naturale protejate, la situri arheologice sau biserici. De această dată vreau să vă aduc în atenție o hartă ce îndreaptă atenția călătorilor prin țară înspre un singur tip de obiective: mănăstiri ortodoxe – harta manastiri Romania.
Harta, construită pe un API Google Maps, este accesibilă din portalul crestinortodox.ro și prezintă localizarea unui număr impresionant de mănăstiri de pe teritoriul României. Cei interesați își pot planifica traseul din punctul A în punctul B, iar la afișarea acestuia pe harta manastiri Romania sunt afișate placemark-uri pentru cele mai apropiate mănăstiri sau schituri de acesta. La accesarea fiecărui placemark, utilizatorului i se servește o scurtă descriere a mănăstirii sau schitului și link-ul către profilul acesteia pe crestinortodox.ro.De asemenea, descrierea mănăstirii este afișată și într-un index al mănăstirilor de pe traseu ce este afișat în coluțul din stânga, jos al hărții. Din acest index utilizatorii pot naviga prin profilele tuturor mănăstirilor de pe traseu, fără a fi nevoie să acceseze fiecare placemark în parte.
(Vezi și variantele în limba franceză și germană)
Din păcate, nu există niciun meniu din care utilizatorului să selecteze aria de interes pentru mănăstirile din apropierea traseului.
Toate mănăstirile ce sunt localizate pe harta manastiri Romania se regăsesc în indexul de aici. Ce nu găsesc eu, deși pelerinii care călătoresc cu mașina personală pot găsi informațiile foarte utile, sunt informații legate de faptul dacă mănăstirea/schitul acceptă sau nu cazarea pelerinilor, asta i-ar scuti pe pelerini de un telefon la mănăstire.
CITEȘTE ȘI:
- Mănăstirea Obârșia Lotrului
- Triunghiul Sacru din Argeș: Mănăstirea Rupestră Corbii de Piatră, cel mai vechi ansamblu de pictură bizantină din țară
- Mănăstirea Sâmbăta
- Rămășițele Mănăstirii Cătălui și legendele dominiței înveștmântate în aur
- Triunghiul Sacru din Argeș: Mănăstirea Nămăiești
- Mănăstirea Sinaia
- Scurtă excursie la mănăstirile vâlcene Hurezi, Arnota și Bistrița
- Mănăstirea Peştera Sf. Andrei
La fel de bine, pelerinii pot localiza pe hartă mănăstirile dintr-un anume județ, având la dispoziție același index, de această dată doar pentru mănăstirile din județul respectiv.
(Vezi și variantele în limbile engleză, germană și franceză)
Harta mănăstirilor ortodoxe din România este disponibilă numai în varianta web, deși o aplicație mobilă cu localizarea mănăstirilor ar fi bine-venită pelerinilor. 🙂 Dacă s-a putut aplicație pentru calendarul creștin ortodox, cu singuranță echipa Active Soft va putea face și aplicația mobilă dedicată localizării mănăstirilor.
Până când această aplicație va fi gata, credincioșii pot afla mai multe on the go doar despre Mănăstirea Curtea de Argeș cu ajutorul aplicației mobile cu același nume. Mănăstirea Curtea de Argeș este singura mănăstire din țară cu aplicație de iPhone și iPad, ce permite utilizatorilor informarea legată de istoricul mănăstirii sau vizionarea interiorului și exteriorului mănăstirii în imagini.
[Harta Mănăstirilor]
Rog frumos sa ma ajutati sa gasesc o harta cat mai completa si actualizata cu manastirile din Romania.
Iulia, cred că cea de faţă e cea mai completă. Ce anume cauţi de nu te mulţumeşte?