Skip to main content

Sudul Olteniei, istorie și folclor

Cred că în timp ce făceam revista presei pentru săptămâna trecută, am descoperit situl proiectului Regio Sudul Olteniei, județele Dolj și Olt – între istorie și folclor. Mare lucru nu am de spus despre situl proiectului, decât că e cel mai banal și simplu sit pe care l-am văzut.

Nu acoperă decât câteva aspecte pe care s-a pus accent pe durata manifestărilor din cadrul proiectului: castrul roman Sucidava -despre care puteți citit în postul de aici -, portul popular și meșteșugurile din județele Dolj și Olt. Mai multe detalii despre acest aspecte puteți găsi în secțiunea dedicată informațiilor turistice, meniul Publicații.

Tare îmi e team că situl în cauză va lua locul blogului în referințele de pe Wikipedia, de pe pagina dedicat castrului. Glumesc! Încă și acum mă întreb care e rostul link-ului în secțiunea de referințe, mai ales că articolul despre castru de pe blogul acesta nu este foarte documentat.

Revenind la situl în cauză, secțiunea turistică nu ajută cu nimic turistul curios de ce mai poate face prin cele două județe. Nu tu locuri de cazare, nu tu detalii despre obiective, nu tu hărți de orietare.

Cum proiectul este orientat către evenimente artistice, culturale și expoziționale, poate nu ar fi stricat o hartă a acestora, o hartă a centrelor culturale din județ etc.

[box]Program de finanțare: Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 (Regio), Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul major de intervenţie 5.3 – Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică

Organism Intermediar pentru Turism: Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului

BeneficiarFederația Patronatelor în regiunea Olt

ExecutantS.C. Smart Stripes S.R.L.

Valoarea totală a proiectului: N/A

[/box]

Petruș Lungu

În ultimii ani m-am plimbat ceva prin țară și prin afară, iar mai nou am înclinații spre cicloturism. De asemenea, practic la nivel de amator snowbording-ul și kiting-ul și încă mai fac față unor ture moderate de trekking. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.