In-room entertainment, de la video on-demand la jocuri de noroc

Anul trecut, nenumărate studii scoteau în evidenţă faptul că din ce în ce mai mulţi turişti consideră internetul în camera de hotel sau în lobby-ul acestuia ca un serviciu indispensabil, chiar mai important ca micul dejun.

Într-o analiză pe blog, am subliniat nevoia de astfel de servicii în tren, autocar şi, de ce nu, avion.

Dar de ce îşi doresc turiştii cu atâta ardoare să fie conectaţi, în fond şi la urma urmei?

Răspunsul poate fi atât simplu, cât şi complicat. Sunt persoane care lucrează de la distanţă, în special freelanceri sau oameni de afaceri, sunt persoane care pur şi simplu vor să fie conectate la ce se întâmplă în timp real, de la bursă la mişcări în online, sau pur şi simplu persoane în căutare de entertainment în timp ce se deplasează din punctul A în punctul B sau odată ajunşi în punctul B.

Entertainmentul şi forma în care este el furnizat s-a schimbat odată cu noile tehnologii, de la clasica zonă cu jocuri mecanice şi casino din holul hotelului la in-room entertainment ca video on demand sau jocuri de noroc pe smart TV-uri sau tablete.

Evident, pentru o mare parte din turişti reţelele sociale reprezintă principala activitate de in-room entertainment.

Dar, în acest articol, ne vom îndrepta atenţia asupra jocurilor de noroc ca entertainment şi vă propun un exerciţiu de imaginaţie.

Cum ar fi ca pe dispozitivele din camera de hotel turiştii să aibă la dispoziţie o suită de jocuri atât gratuite, dar şi cu plată?

Un asemenea joc din zona jocurilor de noroc este pokerul, joc destul de popular, servicii ca ro.partypoker.com putând fi integrate foarte uşor pe dispozitive şi asta datorită portabilităţii în aplicaţii compatibile cu acestea.

Pentru fiecare jucător intrat în joc hotelul ar primi o cotă parte din buy-in, iar dacă acesta câştigă ar putea să se stabilească o cotă parte din câştig sau câştigând să i se pună la dispoziţie ceva servicii extra din partea hotelului.

Confidenţialitatea nu ar trebui să fie o problemă atât timp cât autentificarea pe dispozitive se face pe baza cardului de acces sau a unui cod unic furnizat la check-in.

Ăsta e doar un exemplu, la fel de bine se pot pune la dispoziţie servicii de video on-demand, jocuri interactive pe platforme ca Xbox, Wii etc.

Total
0
Shares
3 comments
  1. Pe mine unul m-ar interesa mai mult decat micul dejun, sala de recreere, chit ca e compusa din clasicul joc de biliard, tenis de masa sau chiar pinball ori clasicul joc tip arcade. Nu glumesc cand spun ca mi-ar face vacanta mai implinita. Interesanta este si partea cu jocurile de noroc. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Analiza predicțiilor și retrospectiva anului 2012 în turismul online (II)

Next Article

e-Turism Bref (30) – 31 decembrie 2012 – 13 ianuarie 2013

Related Posts
Total
0
Share