Cu rucsacul în spate şi telefonul mobil în buzunar (II)

Salvamont, aplicatie mobilaAşa cum vă spuneam într-un post anterior, toţi operatorii de telefonie mobilă sunt implicaţi în dezvoltarea şi promovarea aplicaţiilor mobile. Cele care dau semne de succes sunt apoi servite utilizatorilor ca aplicaţii bulk pe toate terminalele mobile vândute de operator.

În fine, nu desprea asta e vorba în acest post, ci despre aplicaţia mobilă a Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România (Salvamont). De fapt, un mobisit portat într-o aplicaţie mobilă Android. Ca să înţelegeţi legătura cu introducerea postului, trebuie menţionat faptul că aplicaţia a fost dezvoltată de către Vodafone România, partenerul Salvamont în programul Parteneriat pentru Viaţă.

Utilizatorii aplicaţiei au la dispoziţie 5 secţiuni prin intermediul cărora au acces la:

  • informaţii de interes general (avertizări şi ştiri Salvamont),
  • un formular de cerere informaţii către asociaţiile sau organizaţiile de salvatori din zona de interes,
  • informaţii de interes general despre traseele turistice (marcaj, dificultate, accesibilitate, scurtã descriere),
  • informaţii despre cabane
  • şi, noutatea cu care vine aplicaţia, funcţia SOS, de localizare.

În rest, structura aplicaţiei este aceeaşi cu a mobisitului. Lipseşte şi de aceastã datã funcţia de tap to call în ceea ce priveşte datele de contact ale cabanelor, aceasta fiind dispinibilã doar în secţiunea SOS a aplicaţiei. Pe versiunea mobilã a sitului Salvamont, la atingere numerele de telefon sunt copiate în modul de telefonare.

De asemenea, în ceea ce priveşte coordonatele de localizare ale cabanelor, se simte nevoia unui planificator de traseu. Ştiu, e dificil şi consumã timp. La fel de bine ar prinde şi poziţionarea cabanei pe un traseu turistic, nu numai într-un anume munte şi vice-versa.

Cum îmi stă în fire să fac scenarii, aş putea să vin cu câteva sugestii în ceea ce priveşte aplicaţia, precum secţiunea de info actualizată cu câte sfaturi practice în ceea ce priveşte posibilele accidente pe munte, instrumente de orientare şi sfaturi de orientare, dar m-aş îndepărta mult prea mult de la scopul aplicaţiei.

Descarcă aplicația
Disponibil pe Google play
Abonaţii Vodafone beneficiază de trafic gratuit în aplicaţie.

Aştept cu interes aplicaţia Salvamar (ca să înţelegeţi legătura, trebuie menţionat faptul că în programul Parteneriat pentru Viaţă mai sunt implicaţi SMURD şi serviciul naţional de urgenţă Salvamar).

[via manafu.ro]
Total
0
Shares
0 comments
  1. Pingback: e-Turism Bref (34) – 25 februarie – 17 martie 2013 | Ghid Turistic Digital 2.0
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

e-Turism Bref (31) – 14 – 20 ianuarie 2013

Next Article

Câteva cuvinte despre workshopul Social Media și Blogosfera de travel

Related Posts
Total
0
Share