e-Turism Bref (31) – 14 – 20 ianuarie 2013

Agenții de turism online, cataloage online cu unități de cazare și aplicații mobile de monitorizare a traficului fac subiectul revistei presei în turism online în perioada 14 – 20 ianuarie 2013.

Agenții de turism online

Câțiva specialiști din turism sunt de părere că turismul online va fi salvarea industriei de turism din România, în 2013. Printre ei se numără Daniel Truică, managing partner la agenţia vola.ro, și Traian Bădulescu, specialist și cosultant în turism. Mai mult de atât, Traian Bădulescu e de părere că agențiile de turism vor oferi pachete dinamice direct de pe smartphone-uri. Nu degeaba 2012 a fost un an al aplicațiilor mobile și pentru turism; anul 2013 va fi martorul unei abordări diferite din acest punct de vedere. Din păcate, toate aceste mișcări se întrevăd în jurul unor agenții de turism deja acomodate cu online-ul. Despre toate acestea puteți citi mai pe larg în articolul de pe incomemagazin.ro.

Proiecte Regio

Unitatea administrativ-teritorială Panciu a finalizat proiectul Regio Tradiţie şi Spiritualitate pănceană, proiect ce a avut ca scop promovarea obiectivelor turistice cu valoare identitară din oraşul Panciu. Proiectul a beneficiat și de măsuri de e-turism ca promovarea și marketingul online a principalelor obiectivelor turistice.

Rezervări online

Cea mai sigură și mai accesibilă afacere în turismul online din .ro este catalogul online cu unități de cazare. Anul 2013 a debutat cu lansarea unui asemenea catalog orientat către zona de sud-est, mai exact Eforie Nord. Este vorba de situl cazareeforienord.us, de designul căruia se face responsabil Andrei Sonea, catalog online ce centralizează vile, pensiuni, apartamente și hoteluri din stațiunea Eforie Nord. Situl e în concurență directă cu situl local vileeforie.ro, în administrarea firmei Papuc S.R.L. din Constanța și alte 19 situri regionale cu oferte de cazare.

Citește și articolul Lista cataloagelor online cu unități de cazare (decembrie 2011)

Pe operanights.ro puteți citi o scurtă comparație între situl oficial de turism al Elveției și cel al Oficiului Național de turism al României pentru a vedea care este marea diferență dintre cele două: pe situl oficial de turism al Elveției se pot face rezervări online. Niciun sit de promovare turistică locală sau regională administrat de instituțiile statului nu recurge la colaborări cu situri consacrate de rezervări online sau la furnizori de asemenea tehnologii. Deh, sunt bani de sup din fonduri europene iar poarteneriatele publice-private schimbă ecuația.

Aplicații mobile

Iată că bloggerii se deschid către aplicații mobile în călătoriile lor … acolo unde există Wi-Fi, evident. 🙂

Citește și articolele 1o aplicații mobile de călătorie pentru telefoanele mobile cu SO Android & 10 aplicații mobile de călătorie pentru iPhone

De asemenea, bloggerii clujeni descoperă aplicațiile de comandă taxi. În cazul de față Clever Taxi, aplicație susținută de Orange.

Citește și articolul Un nou star printre aplicațiile de comandă taxi. Start Taxi

Vorbind de trafic și de cum șoferii se pot informa, a apărut o aplicație mobilă pentru iPhone, Trafic OK, ce pune la dispoziția utilizatorilor toate informațiile necesare din acest punct de vedere: blocaje, drumuri închise, condiții de circulație etc. Aplicația a fost dezvoltată de către AROBS în colaborarea cu companiile belgiene Be-Mobile (furnizare de conţinut şi servicii de trafic) şi HixField (dezvoltator şi integrator de aplicaţii mobile).

Citește și despre aplicația SpeedTraps

Evenimente

Turism Market pregătește un workshop dedicat atât bloggerilor de turism, cât și agențiilor: Social Media și blogosfera de travel. Noi oportunități de promovare în turism.  Workshopul va avea loc pe 31 ianuarie 2013, la Hotel Capital Plaza.

Total
0
Shares
0 comments
  1. Pingback: Câteva cuvinte despre workshopul Social Media și Blogosfera de travel | Ghid Turistic Digital 2.0
  2. Pingback: e-Turism Bref (32) – 21 ianuarie – 3 februarie 2013 | Ghid Turistic Digital 2.0
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Info Autogări

Next Article

Cu rucsacul în spate şi telefonul mobil în buzunar (II)

Related Posts
Total
0
Share