Transport Urban Galați

Cum transportul în comun joacă un rol important în deplasarea turiştilor din punctul A în punctul B dintr-un oraş anume, am să continui seria articolelor dedicate planificatorelor de rută web sau mobile.

De această dată mi-a atras atenţia aplicaţia mobilă Transport Urban Galaţi, aplicaţie ce furnizeaza utilizatorilor aceleasi informaţii disponibile şi pe situl transurbgalati.ro, mai puţin timpii de plecare din staţie, dar într-un mod mult mai accesibil, inclusiv offline.

Aşa cum era de aşteptat în cazul acestor aplicaţii mobile locale, aplicaţia în sine este un experiment al dezvoltatorului, Daniel Mailat, mulat pe nevoile sale personale.

Aplicația Transport Urban Galați nu a fost nimic altceva decât un experiment. Ce este drept, a avut un oarecare succes fiind descărcată de un numar mare de persoane chiar dacă este restrânsă ca şi localizare, a declarat Daniel Mailat pentru turism20.ro.

Aşa cum menţionam la începutul articolului, informaţiiile de pe situl regiei de transport au fost transpuse destul de logic în aplicaţia mobilă, fiind disponibile secţiuni dedicate principalelor tipuri de mijloace de transport: autobuze, tramvaie, troleibuze. De asemenea, există o secţiune dedicată localizării staţiilor pe hartă (un API Google Maps) şi o secţiune cu informaţii suplimentare despre transportul în comun din Galaţi şi funcţie de căutare rapidă a traseului în funcţie de numărul mijlocului de transport.

Odată ales mijlocul de transport, utilizatorii pot vedea toate liniile evidenţiate cu o etichetă pe care sunt menţionate capetele de linie. La un tap pe etichetă utilizatorul este direcţionat la un mind map al traseului pe care sunt evidenţiate staţiile.

Prezentarea staţiilor ca mind map poate fi utilă pentru localnici, dar destul de peste mână pentru turişti, cărora le-ar fi utilă o afişare a traseului pe hartă.

La apăsarea pe punctele ce evidenţiază staţiile utilizatorul poate vedea legăturile cu celelalte mijloace de transport ce au staţie comună cu staţia selectată.

O funcţie de planificare a traseului (căutare din punctul A în punctul B) ar fi foarte utilă utilizatorilor, atât celor locali, cât şi turiştilor.

Din păcate, timpul limitat pe care Daniel îl are la dispoziţie (datorită lucrării de licenţă) nu îi permite acestuia dezvoltarea unor features care să concureze cu cele ale unor aplicaţii consacrate. Acest lucru permite programatorilor pasionaţi de planificarea timpului personal, fie el şi în timpul folosirii transportului în comun, să se afirme pe plan local sau unor aplicaţii locale să se extindă şi să inoveze la nivel naţional, cum este Transport Urban, recent lansată în Cluj şi Timişoara.

Descarcă aplicația
Disponibil pe Google Play
Sper ca Daniel să revină asupra dezvoltării continue a aplicaţiei după ce termină cu lucrarea de licenţă.

Ca alternativă la aplicaţie cei interesaţi pot folosi situl transurbgalati.ro, sit existent şi într-o versiune mobilă.

Total
0
Shares
0 comments
  1. Pe blogul de față am încercat să folosesc termeni românești ori de câte ori am avut ocazia, dar trebuie să mai mă mulez și după ceea ce caută lumea :).

    Ce iau ca atare din engleză este întotdeauna semnalat cu italic. Unele traduceri sunt chiar hilare în română.

    Dar să nu ne pierdem pofta de mâncare în astfel de aspecte. 🙂 Ceea ce încerc eu e ceva ce nu se vede încă. Urmărește secțiunea România Turistică și ai să vezi că instrumentele analizate pe blog vor fi integrate cumva în articolele despre destinațiile din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Social Media Dashboard. FOTE 2013

Next Article

Taxiplon. Click a Taxi

Related Posts
Total
0
Share