Centrala comună de rezervare pentru Delta Dunării și zonele limitrofe

rezervare online, cazare online, centrala comuna, centrala rezervare, Delta DunariiNu v-am mai povestit demult despre proiecte de promovare turistică coordonate de agenţiile regionale, aşa că profit de ocazie ca să aduc în discuţie proiectul Centrala comună de rezervare pentru Delta Dunării şi zonele limitrofe.

Nu mai ştiu cum am ajuns să dau de situl proiectului, e-deltadunarii.ro, cert e că se voia a fi o platformă de rezervări şi informare a turiştilor interesaţi de Delta Dunării şi o platformă de marketing pentru operatorii din turismul ce operau în zonă.

Cum nu am studiat fenomenul din fir-a-păr, nu îmi dau seama dacă proiectul în cauză a fost iniţiat pe fondul apariţiei cataloagelor online cu unităţi de cazare, dar la un mod mai curajos pentru vremea respectivă, mai exact cu finanţare Phare. Ca şi perioadă de existenţă îl poziţionăm undeva între 2007 – 2009, perioada de desfăşurare a proiectului, deși finanțarea s-a făcut prin programul Phare CBC 2005. Aşa de mult să fi durat până s-au materializat ideile proiectului într-un portal?

rezervare online, cazare online, Delta Dunarii

Situl proiectului, care funcţionează ca un catalog online cu unităţi de cazare, pune la dispoziţia celor interesaţi aproximativ 70 de unităţi de cazare din arealul Delta Dunării, dar şi informaţii despre acţiuni recreative în Deltă sau informaţii de interes general.

Un lucru util pe care nu l-am mai văzut la astfel de situri e calendarul rezervărilor. Pentru exemplificare alegeţi o unitate de cazare, din Dunavăţ, să zicem, pentru că tot am fost în zonă, şi accesaţi meniul Camere și Disponibilitate, opțiunea Verifică disponibilitate. Veţi vedea toate zilele de peste an în care unitatea de cazare este ocupată sau nu.

Dacă ești interesat de o escapadă în Delta Dunării, nu rata articolul Ieșire de week-end: Dunavățu de Jos

Acum, curiozitatea mea e cum îşi gestionează administratorii unităţilor de cazare închirierea camerelor, în situaţia în care, cu siguranţă, acestea sunt promovate şi pe alte situri de profil ce pot genera rezervări telefonice sau via email? Or face actualizările manual într-o interfaţă de administrare a centralei comune de rezervare, or folosi vreo soluţie de channel management?

În fine, să nu ne pierdem în detalii în care nu s-au pierdut nici iniţiatorii proiectului, Asociația de Promovare a Turismului în Delta Dunării Promo Tour Delta.
Legat de activităţi şi tururi recreative, în profilul unităţilor de cazare se menţionează dacă acestea pot oferi sau nu astfel de servicii.

Surprinzător, în Delta Dunării te poți da și cu motocicleta. Citește articolul Ianuarie în Deltă! Start în sezonul moto pentru mai multe detalii despre această activitate reacreativă

Din păcate, o organizare de genul ăsta se face numai la faţa locului, neexistând posibilitatea unei rezervări specifice via platforma în discuţie. Avem în .ro o astfel de platformă online cu ajutorul căreia să contractăm o excursie pe canalele Deltei Dunării sau în orice altă zonă?

harta interactiva, Delta Dunarii, atractii, activitati

Activitățile recreative și traseele turistice sunt afișate, de asemenea, alături de unitățile de cazare, pe o hartă interactivă, pe care cei interesați pot vizualiza placemark-uri cu detalii despre fiecare obiectiv, activitate etc.

Vezi și articolul În Deltă și pe Transfăgărășan prin intermediul norc.ro

Aștept încă ziua în care inițiatorii unor astfel de proiecte se vor asocia cu alte entități ce oferă astfel de servicii (vezi exemplul sitului de turism al Germaniei, unde s-a mers pe un parteneriat cu varta-guide.de).

Deși lansat cu sprijinul autorităților în 2008, în 2011, Ministerul Turismului își propunea realizarea unei baze de date cu produsele turistice, serviciile turistice și evenimentele din regiunea Deltei Dunării, bază de date accesibilă industriei de turism, dar şi a publicului larg. La toată treaba asta mai adăugăm faptul că în 2010, Consiliul Județean Tulcea, partener în proiectul e-deltadunarii.ro, propunea o aplicație mobilă pentru promovarea Deltei Dunării. După cum vedeți, conținut există, determinare din partea autorităților mai trebuie pentru reînvierea unor proiecte trecute și alocarea unor fonduri mai chibzuite pentru dezolvtare de bază de date și aplicații mobile.

Info Proiect

Program de finanțare: Programul de Vecinătate România-Ucraina 2004-2006, Phare CBC 2005, RO2005/017-539.01.01.08

Parteneri: Agenţia Regională de Cooperare Transfrontalieră a Euroregiunii “DunăreaDe Jos”, Izmail, Ucraina, Consiliul Judeţean Tulcea, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea

Beneficiar:  Asociaţia de Promovare a Turismului în Delta Dunării “Prom Tour Delta”

ExecutantNecomunicat

Valoarea totală a proiectului278.905 euro

Total
0
Shares
2 comments
  1. Nu fiti carcotas totusi s-a depus un efort pentru a pune pe picioare asa ceva. De ce nu s-a mers mai departe? evident din lipsa de fonduri. Toata lumea (structurile turistice) doreste sa beneficieze de servicii, materiale promotionale dar in modalitatea gratis :D, dar totusi sa speram la o continuare a activitatii.

    1. Nu sunt cârcotaş, ci doar expun situaţia actuală a proiectului. Concluzia finală e că atât timp cât avem de-a face cu patroni şi nu cu antreprenori, astfel de proiecte sunt sortite eşecului din start. Asta legat de targetul proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Nici provincia nu se lasă mai prejos când vine vorba de aplicații mobile de comandă taxi

Next Article

Și Mareea e pe val

Related Posts
Total
0
Share