Turismul culinar, promovat prin aplicația Chef Buzu

Între atâtea aplicaţii mobile dedicate facilitării procesului de comandă sau rezervare la restaurant şi-a făcut loc şi aplicaţia Chef Buzu, aplicaţie de turism culinar ce permite utilizatorilor să caute hoteluri, pensiuni şi producători după nume de mâncăruri.

Chef Buzu, Mobile Outlook

De asemenea, utilizatorii aplicaţiiei pot căuta direct punctele de intetes filtrând după judeţ sau tip de unitate de interes. Un alt criteriu care ar mai fi putut fi folosit este cel al specificului preparatelor culinare (bucătărie tradiţională românească, specific internaţional, specific unguresc etc.). Acest aspect este menţionat în profilele punctelor de interes.

Tot în profilele punctelor de interes utilizatorii pot afla ce preparate/produse se găsesc în meniurile unităţilor respective şi preţurile orientative ale acestora, dar şi datele de contact ale unităţilor, cu posibilitatea de apelare instantă.

Odată stabilit contactul şi rezervarea făcută, utilizatorii se pot folosii de indicaţiile de orientare spre care sunt trimişi direct din aplicaţie. Se foloseşte aplicaţia implicită de hărţi instalată pe mobil.

În cazul în care căutarea se face după un preparat anume, utilizatorilor aplicaţiei le sunt afişate în lista de rezultate cele mai apropiate unităţi de cazare sau alimentaţie publică ce au în meniu preparatul căutat.

Deşi focusul aplicaţiei este pe meniul oferit de către unităţile de cazare/alimentaţie publică listate, utilizatorii pot vedea imagini reprezentative pentru punctele de interes, facilităţile oferite sau pot posta recenzii sau pot face check-in. Cel puțin asta spun cei ce administrează aplicația, eu nu am reușit să găsesc opțiunea de check-in.

Momentan, aplicaţia nu listează un număr foarte mare de puncte de interes, drept pentru care nu asigură o acoperire foarte mare a ţării.

Ce mai lipseşte aplicaţiei e un sistem de filtrare a după categoriile de clasificare a unităţilor de cazare sau după tarifele practicate.

De asemenea, lipseşte o secţiune dedicată punctelor de interes favorite, secţiune pe care eu aş numi-o meniu de vacanţă şi aş folosi-o pentru a-mi face o listă de preparate pe care vreau să le încerc. Îmi e totuşi tare greu să cred ca există oameni care călătoresc doar pentru a mânca.

Descarcă aplicația
Disponibil in App Store Disponibil pe Google Play
Revenind la sugestia de mai sus, meniul de vacanţă ar fi posibil prin listarea preparatelor culinare în profilele punctelor de interes ca check list-uri. Dacă utilizatorilor le face cu ochiul un anumit preparat culinar, atunci îl bifează în check list-ul în cauză, iar acesta este adăugat în meniu de vacanța cu tot cu informațiile punctului de interes.

Aplicația este dezvoltată pentru Adrian Buzoianu de către S.C. Mobile Outlook S.R.L. din București, firmă ce mai are în portofoliu și aplicații ca Discover Bucharest, Insula Thasos şi Follow Mincu.

Total
0
Shares
1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Plata prin SMS pentru călătoriile RATP, în discuţie în cadrul Consiliului Local Ploiești

Next Article

Exclusions, sectiunea uitata din Google AdWords

Related Posts
Total
0
Share