După cum am menţionat în articolul anterior, în a doua sesiune de paneluri, am luat parte la Mobile Trends.
În acest panel, au prezentat şi Florian Gheorghe şi Andrei Urucu, de la AMA (Advanced Mobile Applications), companie franceză Top Developer Google, cu birouri operaţionale în Bucureşti.
Firma se ocupă, printre altele, şi cu dezvoltarea şi testarea de aplicaţii Google Glass. Deşi focusul companiei este pe jocuri, în portofoliul acesteia se regăsesc două aplicaţii Google Glass, ce pot avea aplicabilitate în domeniul turismului.
Evoluţii în timp prin aplicaţia Time Travel
Una dintre aplicaţii este Time Travel, aplicaţie ce ofertă utilizatorului de Google Glass posibilitatea de a vedea cum arăta în timp obiectele primite, în cazul dat clădiri. Mai exact, ochelarii Google captează o imagine a clădirii pe care utilizatorul o priveşte, o trimite unui server, iar acesta returnează o serie de imagini în timp a clădirii respective. Pentru moment, aplicaţia poate face astfel de interogări doar pentru oraşul Rennes din Franţa.
Aplicaţia poate fi utilă pentru tururile de oraş, atunci când istoricul clădirii respective necesită afişarea de detalii arhitecturale indisponibile în prezent.
Modele 3D redate prin Google Glass
De asemenea, în parteneriat cu Suboceana, AMA lucrează în prezent la o aplicaţie Google Glass de realitate augmentată, un ghid subacvatic intitulat Fauna şi flora submarină din Marea Mediterană (Faune et flore sous-marines de la Méditerranée). Uitându-se la paginile unei cărţi pe care sunt plasaţi markeri speciali, utilizatorul Google Glass poate vedea modele tridimensionle a unor peşti sau specii de plante, fără a mai fi necesare telefonul inteligent sau tableta.
AMA Suboceana Augmented Reality on Google Glass from SuboceanaProd on Vimeo.
Cum tehnologia la purtător gen Google Glass incearcă să anime mediul înconjurător al utilizatorului cu informaţii care mai de care mai diverse, cred că va face casă bună cu noul tip de realitate augmentată, articulated naturality web.
În prezent, există un număr limitat de aplicaţii Google Glass cu focus pe zona de travel, cele amintite mai sus fiind singurele dezvoltate în România.
Foto: Giuseppe Costantino, google-glass-12 via Flickr, Creative Commons Attribution