Bine v-am regăsit cu ocazia ediţiei lunare a e-Turism Bref! Azi trecem în revistă câteva ştiri care nu şi-au găsit locul în postările săptămânale de pe turism20.ro.
O serie de statistici despre sistemele de rezervări online, dar şi aplicaţii din zona food şi nu numai fac subiectul acestui articol.
Rezervări online
Observ în ultima perioadă un avânt puternic pe zona de HoReCa, dincolo de zona de comandă la domiciliu, mai exact în zona de rezervări online pentru restaurante.
Lansarea primului portal online de rezervari la restaurante din Cluj-Napoca
NextDoor Menu este o platformă online de promovare rapidă pentru restaurantele din Cluj-Napoca, oferindu-le administratorilor acestora posibilitatea de a-și gestiona informațiile legate de activitate, rezervări, promoții speciale sau evenimentele pe care le organizează. Dacă urmăriți turism20.ro, știți că un potențial concurent pe zona aceasta (și aici mă refer ca spațiu geografic) este aplicația Book Your Table.
În ceea ce priveşte agenţiile de turism online, acestea vor câştiga din ce în ce mai mult teren, iar cele brick and mortar ce nu vor ţine pasul cu tehnologia vor pierde clienţi datorită timpului mare de documentare a unei destinaţii cerute în agenţie.
Marius Turbatu, ESKY: Numărul celor care vor folosi agenţiile de turism online va creşte
Eficiența în turism
Conform unui sondaj traveltechnews.ro, agențiile de turism folosesc în medie 3,42 sisteme de rezervări pentru a vinde pachete turistice externe, asta pentru că lucrează cu mai mulți touroperatori care impun sistemul propriu de rezervare. În ceea ce privește turismul intern, agenții de turism folosesc în medie 1,95 sisteme de rezervări, aceștia încă contactând direct hotelurile, prin fax, email sau telefon. Timpul mediu dedicat unei interogări a unui sistem de rezervări pentru o anume destinație este de 18,28 minute. Sondajul a fost făcut pe un eșantion de 517 agenții de turism din România.
e-Informare
Iată că e-România nu a murit, momentan încă se discută punerea în funcţiune a proiectului.
Proiectul e-România e format din proiectele e-Romania 1, care urmărește simplificarea interacțiunii mediului de afaceri și a cetățenilor cu instituțiile statului, și e-Romania 2, un portal cu informații despre localitățile țării. Pentru cel din urmă proiect, licitația din noiembrie 2009 a fost câștigată de firma Omnilogic, valoarea totală a contractului fiind de aproape 12 milioane de euro.
Şi dacă nu aţi deprins încă arta căutării de bilete de avion ieftine, nu-i nimic, avem material suplimentar.
Cum gasesti cele mai ieftine bilete de avion intre oricare doua tari
Mihai Jurca vă prezintă skypicker.com, un sit care caută zboruri la îndemână din punct de vedere preț.
De curiozitate, a rezervat cineva bilete de avion de pe flyhi.ro?
Aplicații mobile
Sunt asaltat de aşa de multe ştiri despre lansat aplicaţii mobile, că sunt deja curios de ce se vă povesti în sesiunea de Future of Mobile din cadrul evenimentului Future of Media de pe 5 decembrie, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.
City Chef, aplicatia care loveste foamea in stomac
City Chef este o aplicație mobilă de iPhone dezvoltată de Adonis Software, ce permite utilizatorilor să comande rapid mâncare diversificată fără a mai fi nevoie să rețină numere de telefon, adrese web etc.
Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj
Prin intermediul aplicației mobile Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj, pasagerii care călătoresc de pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca și către acesta au, acces rapid și ușor la informațiile legate de călătorie și facilitățile oferite în cadrul Aeroportului.
Tourpipe Romania, ghid de turism audio
Tourpipe Romania este o aplicație mobilă ce oferă ghiduri audio pentru o serie de obiective turistice din România.
Foto: Andrew Hart, The News from 35,000 Feet via Flickr, Creative Commons Attribution