Care este cel mai bun sistem de rezervări online din .ro și cel mai bun jurnalist/blogger de turism?

Așa cum vă anunțam în urmă cu aproape 3 săptămâni, în cadrul galei Hotel Tourism & Leisure Investment Conference s-au putu face nominalizări pentru cele mai bune unități hoteliere, agenții de turism, restaurante și cluburi din România și pentru cele mai bune sisteme de rezervări online, precum și pentru cei mai buni antreprenori, jurnaliști și bloggeri.
Mai jos redau lista finaliștilor pentru categoriile Cel mai bun website romanesc de rezervari online și Cel mai bun jurnalist/ blogger de turism al anului.

Cel mai bun website romanesc de rezervari online

Cel mai bun jurnalist/ blogger de turism al anului

  • Anca Șerban
  • Carmina Nițescu
  • Cezar Dumitru
  • Georgiana Velea
  • Marius Pop
  • Mirabela Tiron
  • Monica Anghelovici
  • Narcisa Suruianu & Loredana Lungu
  • Petruș Lungu
  • Roxana Fârca
  • Simona Stănescu
  • Sorin Rusi

Lista completă a finaliștilor o găsiți aici, iar aici puteți vota cele mai bune entități în activitatea turistică. Pentru a vota aveți nevoie de o adresă de email validă pentru a primi link-ul către formularul de vot.
Voi pe ce sistem de rezervări online pariați? În ceea ce îi privește pe bloggerii de turism, pe care îl vedeți câștigător?
În ceea ce privește secțiunea Cel mai bun jurnalist/blogger de turism al anului, eu cred că ar fi fost necesare două categorii distincte: jurnaliști de turism și bloggeri de turism. Sunt două lucruri total diferite, abordări diferite ale subiectelor.
La fel și în ceea ce privește bloggerii de turism. Ce este un blogger de turism? Dar un blogger de călătorii? Sunt de părere că bloggerii de turism scriu în mare parte despre industria de turism, iar bloggerii de călătorii scriu despre călătorii. Care este viziunea voastră asupra celor două statuturi?

Total
0
Shares
0 comments
  1. Vizavi de bloggeri și jurnaliști, mi-am spus opinia și anul trecut, sunt două categorii distincte care nu au același statut. Numai să ne gândim la faptul că un jurnalist este angajat la un trust de presă, în timp ce un blogger este independent. Să mai zic de ce influență are presa audiovizuală?…
    Cât privește distincția între blog de turism și blog de călătorii și aici tind să îți dau dreptate, însă nu știu unde aș încadra pe cineva care îmbracă ambele domenii. 🙂
    Și ar mai fi de adăugat și tematica blogului, nu poți compara un blog nișat cu unul pe domeniul general.
    Una peste alta, astfel de evenimente sunt binevenite, ne mai scot din amorțeală :).
    Ca blogger câștigător îl văd pe Cezar! Deși, recunosc, nu l-am votat 🙂 . (Cezar, fără supărare, știi că te apreciez maxim! 🙂 )

    1. Mie, ca parte dintr-un juriu, mi-ar fi greu să jurizez jurnaliști și bloggeri sub aceeași categorie. Dar există o explicație, s-ar complica fără rost, mai exact s-ar aglomera un formular care trebuie să rămână simplu și intuitiv.
      S-a mai discutat pe tema asta încă de acum câțiva ani, pe vremea când încă se mai făcea Roblogfest-ul http://bit.ly/1lLJZeL. Problema care se pune aici e că se dezavantajează anumite categorii de participanți, care nu se pot ridica decât prin … spam … în fața bloggerilor deja consacrați.
      Cât despre blogurile de turism, generic vorbind, uite aici o clasificare a acestora http://bit.ly/1lajaxY.

  2. Unele site-uri sunt atat de bune incat au maxim 4-500 de vizitatori pe zi 🙂 Sunt curios, care au fost criteriile de nominalizare? Sau e pe baza de “dosar” ca la admitere, mai nou?
    Bafta multa Petrus si felicitari! La blogeri chiar sunt oameni care au ceva de spus!

    1. ”Competiția” e pe bază de auto-nominalizare. Apoi, juriul verifică ca nominalizarea să fie validă și în concordanță cu criteriile de jurizare.
      Acum, că s-au înscris situri cu un trafic limitat nu cred că este principalul aspect care să ne sperie.
      Ceea ce ar trebuie să ne sperie este procesul propriu-zis de rezervare online și funcționarea corespunzătoare a acestora. Mă uitam acum pe unul dintre ele și nu pot selecta variante în pick-list-uri. 🙂
      Mulțumesc pentru felicitări, dar prefer să mă bucur de ele dacă va fi, într-adevăr, cazul. Tu ce crezi, îmi găsesc locul acolo prin prisam celor două proiecte de blogging în care sunt implicat?

    1. Da, am văzut. Cred ce mai bună etichetă pe care ne-o putem asuma e cea de bloggeri de timp liber, turism și călătorii. 🙂 Nu este foarte la îndemână, dar ar clarifica niște lucruri.

    1. Întrebarea este prea complexă ca să pot da un răspuns. Probabil și ei folosesc GDS-uri sau un travel management tool B2C, pe care își au construit site-ul, dar la rândul lor au propriul lor sistem de turoperator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
bucegi, azuga, google earth

e-Turism Bref (44) – 10 martie - 13 aprilie 2014

Next Article

călătorul digital salută echipa Alerto

Related Posts
Total
0
Share