e-Turism Bref (44) – 10 martie – 13 aprilie 2014

bucegi, azuga, google earth

QR code, newspaper
După o pauză bine-meritată de o săptămână, revin cu știrile despre turismul online din ultima lună care nu au făcut subiectul unor articole detaliate pe blog. În articolul de azi puteți citi la cât a fost estimată piața de turism online din .ro, despre comportamentul românilor ce rezervă online atunci când vine vorba despre bilete de avion, dar și despre aplicații mobile de turism/călătorii și conexe premiate la Mobile Awards 2014.

Agenții de turism online

Cu încredere în lumea online

Din informațiile agențiilor de turism reiese că între 15% – 25% dintre turiști fac rezervări online, iar procentajul celor care plăteasc online cu cardul nu depășește 10%.
La finele lui 2013, valoarea pieței locale de travel online era estimată la peste 50 milioane de euro, *unde principalii actori sunt agențiile de turism care operează (și) online, Andrada estimând-o la o valoare de 4 ori mai mare cu tot cu sisteme de rezervări (cazare, transport etc.) independente de agenții.

*corectare pe baza comentariului primit de la Andrada

Agenţia de turism online Fly Go a crescut de cinci ori în 2013

Conform Stefano Iervolino, proprietarul agenției de turism online Fly Go, 60% dintre rezervările agenției sunt făcute de către românii din străinătate, tipul de consumator care rezervă, în medie, 4 bilete pe an. Agenția de turism online pune la dispoziția clienților bilete de avion, rezervări hotelieri și pachete turistice, urmând ca în 2014 să introducă pachetele de city-break.

Bilete de avion online

Doar 5% dintre romanii care cumpara bilete de avion online isi fac asigurari de calatorie

Conform unui studiu vola.ro, spre deosebire de cei ce cumpără bilete de avion offline, din agenții, unde un procent de 35% optează și pentru asigurarea de călătorie, doar 5% dintre românii care își cumpără bilete de avion online optează și pentru asigurarea de călătorie. Concluzia mea e că cei ce cumpără online sunt mult mai obișnuiți cu riscul.

4 ponturi pentru a-ti rezerva cele mai ieftine bilete de avion

După cum ați aflat dintr-un alt articol de revista presei, nu există o tactică anume pentru a găsi bilete de avion ieftine, așa că nu vă rămâne decât să urmăriți atent siturile companiilor aerierne, de mai multe ori pe zi, sau câteva zile consecutiv, să vă abonați la newsletter și să căutați oferte turistice ce includ și zborul cu avionul pe siturile de reduceri. Tot legat de acest aspect, ZF citează un articol de pe businessweek.com, scoțând în evidență faptul că cele mai ieftine bilete de avion se cumpără în zilele de joi.

Bilete de avion mai ieftine: A fost aprobat Cerul Unic European

Parlamentul European a făcut primul pas în privința implementării proiectului Cerul Unic European (SES2+) ce are ca scop crearea unor rute mai scurte în spațiul aerian european și crearea a nouă blocuri de spațiu aerian regionale.

Aplicații Mobile

Google Maps afiseaza orele la care ajung in statii mijloacele de transport in comun

Google Maps afiseaza, mai nou, orele la care mijloacele de transport în comun ajung în stații. Mai multe detalii aici.

iRewind ia Marele Premiu la Geneva

Aplicația mobilă de înregistrare și streaming video i-Rewind, de care v-am povestit aici, a fos redenumită On Air Camera, revenindu-i-se Marele Premiu la Salonul de invenții de la Geneva.

MoldovaMaps – o aplicație Android pentru utilizarea eficientă a transportului public

Aplicația oferă utilizatorilor informații despre transportul public din 4 orașe ale Republicii Moldova: Chișinău, Bender, Tiraspol și Bălți.

Aplicații mobile premiate la Mobile Awards 2014

Best Brand Applications: Paravion și Redescoperă România

Best Payment Applications: Mobilpay Mastercard Wallet – Netopia (mai multe detalii aici), Orașul Meu, auto.ro (mai multe detalii aici)

Best Entertainment Applications: i-Rewind și Tourpipe Romania (mai multe detalii aici)

Foto: Cory Doctorow, Newspaper with a QRCode, train from Munich to Frankfurt, Germany via Flickr, Creative Commons Attribution

Total
0
Shares
0 comments
  1. Petrus, vorbim de lucruri diferite. Una e cifra raportata de agentiile de turism si alta e cea globala, in care intra si rezervarile online facute direct la hoteluri (mai ales in afara tarii), linii aeriene etc. Daca procentul rezervarilor online pentru servicii de cazare pe piata locala nu e prea mare (dar in crestere), cu totul altfel stau lucrurile pentru hotelurile din afara tarii si in transportul aerian. Am comunicat valoarea respectiva in urma unor discutii cu factori de decizie din ANAT, care vreau sa cred ca stiu piata destul e bine, chiar daca vorbim de estimari.

    1. Dacă nu mă înșel, și eu am subliniat ideea că o aplicație care replică situl nu își are rostul.
      Legat de utilitatea lor, depinde de la domeniu la domeniu. Pe zona de călătorii am scos în evidență în nenumărate rânduri avantajele aplicațiilor mobile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
Lacul Pasarea, Lacul Tunari, Tunari, Judetul Ilfov

Băneasa - Tunari - ansamblul rezidenţial Cosmopolis şi retur pe bicicletă

Next Article

Care este cel mai bun sistem de rezervări online din .ro și cel mai bun jurnalist/blogger de turism?

Related Posts
Total
0
Share