Cu canotca pe canalele din Delta Dunării

ecoturism, delta dunarii, Crisan

Delta Dunării te surprinde indiferent de câte ori ai ajunge aici. Aşa cum vă spuneam în primul articol al seriei #relaxaresivitalitate, Delta Dunării e una dintre opţiuni când vine vorba de tururi şi activităţi atunci când eşti pe litoral. Cu atâtea servicii de transfer la dispoziţie şi pachete personalizate cresc şansele de a ajunge în acest paradis.

Dacă prima incursiune în Delta Dunării s-a desfăşurat la sud de Braţul Sf. Gheorghe, cea din această vară s-a desfăşurat pe canalele de la sud de Braţul Sulina, cu plecare din Murighiol. M-am bucurat şi de această dată de frumuseţile şi specialităţile deltei.

 photo relaxare-vitalitate-delta-dunarii11_zpsa825fa1c.jpg

Din păcate, această escapadă de o zi în Delta Dunării nu a vizat fauna, ar fi fost prea complicat: timpi de aşteptare îndelungaţi, în linişte, pentru a nu speria păsăretul, echipament adecvat etc. Este adevărat, pe alocuri am putut vedea pelicani. Ne-am bucurat, în schimb, de peisajele deltaice şi experienţe precum vâslitul în canotcă.

 photo relaxare-vitalitate-delta-dunarii14_zpsb989a591.jpg

Ajunşi în Murighiol, am plecat spre satul turistic Crişan, preţ de vreo 40 de minute bucurându-ne de peisajul oferit de canalele şi lacurile pe care acestea le leagă.

 photo relaxare-vitalitate-delta-dunarii16_zpsa8c1f2ca.jpg

Am navigat pe canalul Uzlina pentru a ieși apoi în Lacul Isac, apoi pe canalul Litcov şi Canalul Lung (Malafeica) pentru a ieşi în Braţul Sulina, cu destinaţia Pensiunea Oprişan din Crişan.

 photo relaxare-vitalitate-delta-dunarii3_zps012449e3.jpg

În colaborare cu Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23, cei de la pensiune oferă celor ce le calcă pragul posibilitatea de a se plimba pe canalele Dunării cu canotca, o ambarcaţiune cu caracteristicile combinate ale unei canoe şi ale unei lotci. Evident, nu puteam rata aşa experienţă aşa că ne-am organizat care câte doi, care singur şi am trecut la pagaie.

În canotcă echilibrul e baza vâslitului. Trebuie să recunosc că în caiac m-am simţit mult mai stabil decât în canotcă, dar după un pic de practică aproape că am renunţat la încordare şi în aceasta din urmă.

 photo relaxare-vitalitate-delta-dunarii2_zpsc94529b5.jpg

Am vâslit pe un canal din spatele pensiunii, pe lângă centrul de ecoturism administrat tot împreună cu asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23. Din ce am experimentat eu, trebuie să dai calm la pagaie, ca mai apoi să laşi canotca să lunece pe luciul apei. Şi mai important e să ai grijă când încerci să încetineşti şi bagi pagaia în contră; dacă o faci brusc ai toate şansele să faci o baie pe cinste şi nu cred că ai vrea asta prin canalele pline de alge.

 photo relaxare-vitalitate-delta-dunarii28_zpsc93f1d8c.jpg

Cu echilibrul s-au jucat şi colegii Ina şi Dan. Spre dezamăgirea voastră nu au intimat cu apa. 🙂

Noi ne-am învârtit pe acolo preţ de o oră, dar îmi şi imaginam cum e să faci, nici nu ştiu cum să numesc asta, un delta safari cu canotca pentru câteva zile şi să te bucuri de deltă din plin, de toate surprizele ei.

 photo relaxare-vitalitate-delta-dunarii5_zpsf8605c52.jpg

 photo relaxare-vitalitate-delta-dunarii6_zps3f592f3a.jpg

A fost o experienţă pe cinste, aşa că trebuia să o marcăm ca atare. Cum altcumva dacă nu cu peşte şi produse din gospodăria celor de la pensiune? Ca să nu mai zic că cea de-a doua încălzire, după cea cu canotca, a fost cu ţuică de floare de salcâm. Deh, unde pomul fructifer e rar omul găseşte alternative, iar atât timp cât acestea vin din natură sunt bine-venite.

 photo relaxare-vitalitate-delta-dunarii10_zps37a4e5e9.jpg

 photo relaxare-vitalitate-delta-dunarii9_zps18499a14.jpg

Cum ce e frumos se termină repede a trebuit să ne îmbarcăm pentru a reveni în Murighiol. Nici nu vreau să mă gândesc la ce e în sufletul celor ce petrec câteva zile în acest colţ de paradis, ca mai apoi să tanjească după el zile în şir. Ce spuneţi, ţânţarii anulează trăirile acestea? Hmm …

*Acest articol a fost scris ca urmare a infoturului Relaxare și Vitalitate în sudul litoralului românesc organizat de TurismMarket.com în parteneriat cu HotelMelodia.roPrimaria MangaliaDirect-Aeroport.ro și cu sprijinul Hotel DeltaHotel OpalCocor Spa HotelClos Des Colombes, Vincon Romania, Complex Ciresica, TerasaEgretaOlimpEfendi Cafe NeptunHergheliaMangaliaIcar Tours Constanta.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
Sovata, Mures

A fost inaugurat oficial Danubius Health Spa Resort Brădet **** Superior din Sovata

Next Article
incoming, romania, turism, turoperatori

Incoming Romania Travel Forum 2014

Related Posts
Total
0
Share