99% dintre utilizatorii Tripsta din România își plătesc călătoriile cu cardul și folosesc tot mai mult mobilele pentru căutări și rezervări

tripsta.ro
Conform datelor tripsta.ro, utilizatorii din România folosesc carduri bancare pentru a-și plăti călătoriile (99%) și apelează la dispozitivele mobile pentru a realiza căutări și rezervări, 16% preferând această metodă pentru rezervări și 17%.
Ca și comparație pe aceleași criterii, potrivit acelorași date, pe plan internațional, utilizatorii din Rusia folosesc mobilele cel mai mult pentru rezervări (19%) și căutări (32%), în timp ce cei din Polonia le folosesc mai puțin pentru rezervări (8%) și mai mult pentru căutări (21%).
În ceea ce privește plata călătoriilor, cardurile bancare reprezintă cea mai utilizată metodă de plată atât pe plan international, cât și în România (99%). Printre alte metode de plată utilizate pe plan internațional se numără instant bankingul, depozitele bancare și PayPal.
În ceea ce-i privește strict pe utilizatorii români ai tripsta.ro, aceștia folosesc cardul bancar atunci când plătesc pentru călătorii rezervate de pe desktop (98%), de pe mobil (99%) sau de pe dispozitive iOS (93%), în timp ce un număr limitat de călători români folosesc și depozitul bancar ca metodă de plată (desktop – 2%, mobil – 1% și iOS – 3%).
În ceea ce privește pachetele de servicii rezervate, pe plan internațional sunt preferate pachetele cu taxă pentru asistență clienți (69%) și pachetele standard de servicii (30%), în timp ce un număr limitat de călători (1%) optează pentru pachete de servicii premium.
Pachetele cu taxă pentru servicii clienți sunt extrem de populare în rândul rușilor (94%) și polonezilor (95%) și alegerea preferată a românilor (99%), în timp ce acelea care includ servicii standard par să atragă un interes mai mare în Rusia și Polonia (6% în fiecare țară) decât în România (1%).
Cea mai scumpă rezervare de pe mobil făcută de un călător român a fost pe ruta București – Washington și costat 871€, în timp ce biletul cel mai scump achiziționat via iOS a fost pentru un zbor Iași – Ljubljana, la prețul de 529€.
Pe de altă parte, cea mai scumpă călătorie achiziționată de pe desktop de un utilizator român a fost de la București la Kinshasa (Congo), la prețul de 4.123€.
Cele mai ieftine călătorii rezervate de români au costat între 18 – 33€. De pe mobil, cel mai ieftin zbor a fost pe ruta Bodrum – Istanbul (Turcia) pentru 33€, în timp ce un zbor Londra (UK) – Dublin (Irlanda) a fost cel mai ieftin achiziționat de pe iOS, pentru 18€.
În materie de zboruri rezervate de pe sisteme desktop, cel mai ieftin zbor a fost pe ruta București – Milano și a costat 19€.
Pe plan international, un zbor de la Calima (Chile) la Frankfurt (Germany) a costat 8.948€ și a fost rezervat de pe mobil, în timp ce o călătorie de la Londra la Mabuto (Mozambique) a costat 2.125€ și a fost cea mai scumpă rezervată de pe iOS.
Cea mai scumpă călătorie rezervată de pe un sistem desktop a fost de la Lima (Peru) la Hong Kong, la prețul de 11.543€. Pe de altă parte, cele mai ieftine zboruri achiziționate global au fost pe ruta Warsaw – Gdansk (8€, via desktop), Oslo (Norvegia) – Gdansk (Polonia) – achiziționată de pe mobil la prețul de 14€ și Atena – Mykonos (Grecia), zbor cumpărat de pe iOS pentru 16€.

Total
0
Shares
0 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Cu bicicleta în jurul Lacului Bolboci

Next Article

Proiectul #MySibiu va folosi brandul de țară pentru promovarea turistică a Sibiului și a României

Related Posts
Total
0
Share