Talazoterapie și băi de soare în Jupiter

plaja, marea neagra, jupiter

Pentru că la munte nu am putut sta cu bebe la cort, din cauza temperaturii scăzute de peste noapte, am zis să încercăm încă o dată acomodarea bebelușului la cort, de data aceasta la mare, în Jupiter.

camping, popas, camping popas zodiac, jupiter, litoral, marea neagra

Și chiar ne-a ieșit, serile de vară la mare, în luna iulie, fiind destul de blânde, cu temperaturi numai bune pentru somnul bebelușilor. Nu s-a pus problema umidității, pentru că nu am campat pe plajă, ci în stațiunea Jupiter, în campingul Zodiac.

Camping Popas Zodiac
Strada Gala Galaction Nr. 49,
Jupiter, Mangalia 905502
Județul Constanța

Tel: 0341.566.240 | 0743.334.194
Email: campingzodiac@gmail.com

Exceptând clădirea neterminată de la intrarea în camping, care te sperie puțin, campingul e cât se poate de bine amenajat. O alee principală îți facilitează turul campingului, iar în mijlocul acestuia se găsește punctul sanitar cu toalete, dușuri, spălătoare de vase și de fructe. Există 4 încăperi cu cabine de duș și toalete, 2 pentru bărbați și 2 pentru femei, acestea fiind deschise fie toate 4, în zilele mai aglomerate, fie câte 2, în zilele mai puțin aglomerate. Sincer să fiu, chiar m-am simțit european, ca să zic așa. De asemenea, țin să menționez faptul că punctul sanitar e gândit doar pentru sezonul estival (deh, cine vine toamna-iarna la mare cu cortul?).

camping, popas, camping popas zodiac, jupiter, litoral, marea neagra

Corturile se pot monta printre copaci, pe iarbă, iar cei doritori se pot conecta și la panourile de electricitate, prize fiind prezente și în cele câteva foișoare înconjurate de flori de pe alea ce duce de la intrare spre grupul sanitar.

Taxa de campare în perioada în care am fost noi a fost de 10 lei cort, 28 lei de persoană și 10 lei de mașină/zi, iar la check-in buletinul vi se oprește la recepție, ceea ce mi se pare un inconvenient.

piscina, camping, camping zodiac, marea neagra, litoral

Cei comozi se pot relaxa la piscina din camping. Accesul în zona piscinei se face după ce se trece înainte pe la dușuri, iar piscina are zone atât pentru copii, cât și pentru adulți, și este deservită de un bar care, la început de iulie, nu era încă deschis.

lac neptun, jupiter, litoral, marea neagra

Din camping, în cel mult 10-15 minute puteți fi la plajă, putând aborda oricare dintre aleile ce flanchează Hotel Majestic. Din păcate, în jurul Lacului Neptun, peisajul este dezolant, deși aleea de pe marginea lacului e pavată civilizat, sentimentul descris în articolul de aici este încă valabil.

CITEȘTE ȘI: Tururi şi activităţi pentru #relaxaresivitalitate în sudul litoralului românesc

Plaja nu excelează la curățenie, dar nici de evitat nu este. Ca mai peste tot pe litoralul românesc, partea dinspre mare e plină de șezlonguri, iar zona din spate este dedicată cearșafurilor. Noi am avut noroc să găsim loc sub un umbrar din pânză, unde am putut să ne desfășurăm cu copiii fără a ne teme că soarele ne va mângâia prea tare.

jupiter, plaja, litoral, marea neagra
plaja, jupiter, marea neagra, litoral
plaja, jupiter, marea neagra, litoral
Jupiter, Marea Neagra, Litoral

La momentul ieșirii noastre la mare, apa mării era relativ curată, cu destul de puține alge, coborârea lină spre larg permițând mai multor categorii de turiști, înotători amatori sau nu prea, precum și avansați, activități precum spargerea valurilor.

Terase, Jupiter

De-a lungul aleii ce merge paralel cu plaja sunt înșirate terase, terase cu auto-servire, chioșcuri și chioșculețe cu te miri ce. Vă puteți potoli setea cu bere la draft cu aproximativ 7 lei și mâncare de la împinge tava cu aproximativ 15-20 (un fel principal, garnitură, salată, chifle).

restaurant, auto-servire, jupiter, four seasons, litoral

Dacă sunteți mai pretențioși, puteți încerca restaurantele a la carte din incinta hotelurilor, singurul pe care îl pot recomanda fiind cel de la Hotel Delta. De asemenea, un împinge tava puțin peste standarde puteți încerca la Four Seasons.

Din Jupiter puteți ajunge rapid la Herghelia de la Mangalia (30 de minute pe jos, 5 minute cu mașina) sau în Parcul de Aventură ParadisLand (10 minute pe jos), situat la câteva sute de metri de campingul mai sus amintit, sau la Clos des Colombes, în Neptun-Olimp (10 minute cu mașina).

Pentru cei ce se întreabă de ce ne chinuim cu un bebe pe la mare cu cortul trebuie să menționez faptul că aerul de București nu e tocmai indicat pentru bebeluși, iar băile de soare și aerosolii marini sunt indicate pentru bebeluși, iar talazoterapia face bine oricui.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Proiectul #MySibiu va folosi brandul de țară pentru promovarea turistică a Sibiului și a României

Next Article

Accent Travel adoptă, sub licență de utilizare, aplicația mobilă TravList, aplicație de tip Travel Assistant

Related Posts
Total
0
Share