Dacă mă citești frecvent, cred că știi deja că am un dinte cu zona Bran-Moieciu, în care se practică un turism rural pe care îl poți pune la îndoială în nenumărate rânduri.
Ei bine, dacă te dezlipești de modelul standard de vacanță de week-end sau de sărbători, ai să descoperi și fața plăcută a zonei. Mie mi s-a oferit posibilitatea să fac asta la fața locului, dar n-a fost să fie, familia primând când e vorba de ales între evenimente, deplasări și alte ocazii.
Cum sunt conectat la industrie, că să zic așa, am descoperit recent o aplicație mobilă, Visit Bran – Travel App, dezvoltată de cei de la Tourist Informator, pentru Asociația Bran – Moieciu – Fundata, prilej cu care am realizat că destinația turistică pe care o reprezintă asociația oferă mai mult decât mă așteptam eu. Vezi ce înseamnă prima impresie?
Aplicaţia mobilă, construită pe o platformă de managementul destinației turistice, îți facilitează accesul la o gamă largă de oferte turistice în aproprierea Castelului Dracula, precum: oferte de cazare, servicii, evenimente, gastronomie, activităţi recreative, atracții și trasee turistice.
În materie de Cazare ai de ales între ~300 de pensiuni și hoteluri din zonă, iar la o parte din ele poți face rezervare online, poți comanda de mâncare în cameră (Room service) sau la masă (food service) direct din aplicație.
Dacă în timpul vacanței tale în destinația turistică Bran – Moieciu – Fundata ai nevoie de te miri ce servicii sau alte lucruri de necesitate imediată, aplicația îți permite să identifici și te ghidează până la cel mai apropiat punct de interes: magazin, sediu de poliție, cabinet medical, birou de informare, furnizori de servicii diverse etc.
Iar dacă nu vrei să ratezi evenimente locale, precum Răvășitul Oilor, aruncă o privire și în rubrica Evenimente, de unde vei afla locul de desfășurare a evenimentelor, ora și cum poți ajunge.
Iar dacă îți faci vacanța sau week-endul în zonă la buget, verifică și secțiunea Reduceri, de unde vei afla ce producători sau prestatori de servicii oferă reduceri în perioada vacanței tale.
În materie de Gastronomie, cu ajutorul aplicației vei descoperi o grămadă de restaurante unde să poți merge pentru a-ți potoli foamea, restaurante la care îți poți rezerva masa direct din aplicație sau de la care poți comanda în cameră, tot din aplicație.
În privința atracțiilor, poți selecta dintr-o listă de aproape 200 de atracții locale și le poți filta în funcție de programul de vizitare pentru a nu lăsa loc neplăcerilor.
Activitățile pe care le poți face zonal pot fi selectate în funcție de dificultate și rezervate direct din aplicație.
De asemenea, traseele turistice din zonă pot fi vizualizate într-o secțiune dedicată din aplicație cu toate informațiile necesare fiindu-ți puse la dispoziție.
Oricare din punctele de interes de mai sus pot fi adăugate într-o listă de favorite, de unde îți poți face un traseu presărat cu obiective, aplicația fiind capabilă să te ghideze în timp real în navigarea către obiective. Toate obiectivele pot fi contactate prin telefon sau SMS, legătura fiind preluată de o aplicație software de redirecționare a apelurilor/mesajelor către primul număr de telefon disponibil.
Dacă nu găseşti vreo informaţie ce te interesează, poți folosi secțiunea de InfoLive şi vei putea intra în legătură video cu angajaţii centrelor de informare turistice partenere din România. Secțiunea e disponibilă pe ecranul de pornire al aplicației. Ei îți vor transfera informaţiile cerute pe telefonul tău mobil.
Aplicația mobilă e disponibilă în română, maghiară, engleză și germană și poate fi descărcată și pentru a fi folosite în modul offline, pachetul de date având o dimensiune de 100 de MB. Pentru a beneficia la maxim de aplicație va trebuie să îți creezi un cont fie în aplicație, fie pe siteul cu același nume.
Din research-ul meu, nu cred că vei mai descoperi o aplicație așa de complexă pentru vreo altă destinație turistică din țară, fiind printre puținele aplicații mobile care se apropie de unul din modelele ideale de aplicații de turism pentru care am militat eu la un moment dat.
Deși înțeleg specificul design-ului, nu îmi place icon-ul din bara de sus care indică dacă aplicația e online sau offline. 🙂 Poate un liliac care își schimbă culoarea ar fi mult mai potrivit.